Genç kız öyle güzeldi ki,herkesin dikkatini çekiyordu.Güzel olduğu kadar çokta zekiydi,okulunda çok başarılı bir öğrenciydi..
Babası ünlü bir iş adamıydı ,fakat kız bu durumdan dahi mütevaziliğini asla kaybetmiyor sade bir vatandaşmış gibi hayatını sürdürüyordu.
Liseyi başarılı bir şekilde bitirmiş olmanın ferahlığını yaşıyordu genç kız.Ünüversite sınavlarına girmiş büyük bir heyecanla sonuçları bekliyordu?

Ve sonuçlar gelmiş ,kız heyecanla elindeki zarfı açmıştı.Çok istediği öğretmenliği en sonunda okuyup öğrencilerine kavuşacağı günü hayal etmeye başlamıştı bile?
Genç kız en sonunda Ankara'da bir üniversiteye gitmeye başlamıştı idiallerine ulaşacaktı çünkü?
Genç kız aynı sınıfta olan genç delikanlıyla aşk yaşamaya başlamıştı,ilk aşk bu olsa gerek?

Nasıl bir aşk ve sevdaysa ?
Kızın zaaflarından yararlanmıştı delikanlı,bir kaç ay sonra genç kız hamile olduğunu anlamıştı.Çaresizlik içinde kalmış suskunluğuna bürünmüş kimseyle konuşmuyordu..
Zaman sonra sevdiği gence açıldı ->Ben hamileyim bu durumum ne olacak,kimden yardım alacağımı bilmiyorum?

Genç delikanlı da ne yapacağını bilmez bir halde düşünmeye başlar?
Genç kız annesine konuyu açmaya karar verdi.Çünkü annesi her şeyin çözümünü bulan tek kişiydi evde,

Genç kız annesine söyledi en sonunda,anne ise çıldırmış bir vaziyette ne yapacağını bilemez bir hale geldi,öylesine çaresizdi ki?
Bir kaç gün düşündükten sonra,yeni evlenmiş dayısının oğlu geldi aklına ve hemen dayı oğlunu aradı evin telefonuyla.
->Alo dayı oğlum nasılsın iyimisiniz çıkmaz sokaktayım sanki?Yardımına ihtiyacım var dayı oğlum der kadıncağız. başlar ağlamaya ,anlatır kızının başından geçenleri ve planını anlatır dayı oğluna verilecektir doğacak olan bebek.

Dayı oğlu erkenden akraba kızıyla evlendirilmiştr çünkü tarlalar başka sülaleye gitmeyecektir.
Fakat dayı oğlu hem evli hemde okuluna devam etmektedir,devlet nikahı yapılmadan imam nikahı ile evlendirilmiştir henüz on yedisinde.Sene 1965 Yılında evlendirilmiş olan dayı oğluna şöyle bir teklif eder hala kızı? -> Sen bu bebeği kabul edersen eğer seni Ankara'ya alacağız burada okuyup ,burada yaşayacaksınız.Dayı oğlu eşime danışayım,konuşayım der ve eşine anlatır hala kızıyla konuştuklarını.Dayı oğlunun eşi çok sevinmiştir bu duruma çünkü köyden kurtulacağı için.Gelin geldiği ev çok kalabalıkmış eltiler,görümceler ve kayınlar varmış.Hatta kayınvalidesinin kayınvalideside varmış aynı evde.Genç kadın küçük bir çanta hazırlamış eşiyle kendine ve vedalaşmış ev halkıyla annesiyle babasıyla tüm akrabalarıyla .

Dayı oğlunu da heyecan sarmıştı tek hayaline kavuşacağı için.Okuyup polis olmaktı tek emeli ve bu dileği önüne konulmuştu.
Ankara'nın yolunu tutular uzunca bir yolculuktan sonra otogara gelmiş bulunmaktadırlar. Hala kızı özel arabasıyla gelmiş dayı oğlunu evlerine götürmüştür.

Sonra dayı oğluna alınan eve doğru yola çıkılmıştır.Genç kızı tanıştırdı ,genç kız utana sıkıla tokalaştı ve genç kadını tepeden tırnağa süzdü bir güzel.Kendi kendine şöyle dedi?->Köylü kadını ama çok güzel bir yüze ve fiziğe sahipmiş.

Genç kızın karnı belirmeye başlayınca ,dayı oğluna gönderildi ailesi tarafından ,orada doğumu yapacak ve bebeğini dayı oğluna ve eşine teslim edilecektir !
Doğum gerçekleştirilmiştir.Sami Ulus Çocuk Hastanesin de Yıl 1968 ve bir kız çocuğu dünyaya getirmiştir genç kızımız.
 
Zengin genç kızımız Amerika'ya gönderilir orada eğitimini tamamlar Öğretmen olmuştur ve orada yaşamaya karar verir .
Ankara'ya döndüğünde dayı oğlunu ziyarete gider artık küçük kara kız beş yaşındadır.Nasılda bana benziyor diye içinden hayıflanıp söylenir.
Kıza bebekler,giysiler götürmüş kızıyla arkadaş olmaya çalışır.Küçük kızda kayıtsız kalmaz ,çok iyi arkadaş olurlar.

Sonra genç kadın Amerika'ya geriye döner ve orada kendine yepyeni hayat kurar evlenmiştir artık.Başka çocukları olur ,küçük kara kız ise büyüyüp okula başlar mutlu bir aile ortamında,yaz tatillerin de köylerine gitmeyi çok seviyordu kara kız çünkü kuzenleriyle hasret gideriyordu.
Bir gün kuzeni onun gerçek kuzeni olmadığını ve ailesinin de gerçek ailesi olmadığını söylemişti küçük kara kıza !

Kara küçük kız adeta yıkılmıştı neden bu kötülüğü yapmıştı çok sevdiği kuzeni?Kara kız lise zamanına kadar asla annesine ve çok sevdiği babasına bu konuyu açmadı.San ki açarsa ailesi bir sihir dokunuşuyla kaybolacak gözüyle görüyordu...

Bir gün okul dönüşü evden sesler yükseliyordu .Kadının biri çocuğumu alacağım Amerika'da okutacağım kimse mani olamaz diyordu !
Kara kızın kendine ait kapı anahtarı vardı ve usulca eve girip tüm konuşanları duymuştu?

Devam edecektir?

Balım Sultan
( Hayata Dair Ders Alınacak Öyküler 2 Gerçeği Arayan Kadın başlıklı yazı EMİ ÖZTÜRK tarafından 3.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.