Bedenimden elini çek, Ruhuna bak!

 

Yaşıyoruz, nefes alıyor, yiyor, içiyoruz, yaşam belirtilerinin hepsini gösteriyoruz. Bedenimizle yaptığımız bu işlerin hepsini bir kedi, bir maymun, bir inek de yapabiliyorken bizim bir farkımız olmalı. İşlevsen bir yönü olan insan vücudundan başka bir şey olmalı. Ruhumuz… Müzikle ve mistik şeylerle doyulabileceğimiz ruhumuz… Her şeyi hissettiğimiz, aşkı, sevgiyi, hüznü, kini, nefreti, pişmanlığı hissettiğimiz ruhumuz… Bedenimizle yaptığımız her şeyin kontrolcüsünü beyin sanıyoruz ama her şeyi kontrol eden de ruhumuz…

 

Ruhumuz bu kadar elzem ve önemli bir olgu ve varlıkken her şeyi bedende arayan insanlarla maalesef aynı dünyada belki aynı evde yaşıyoruz. Saç şekline, giydiğine bakıp dinsiz diyenlerle, yüzü güzeli sevenlerle, kıyafeti eski olanları ezenlerle aynı dünyada yaşıyoruz. Söyler misiniz? İnsanları kıyafetlerine ve saç şekline göre dinli dinsiz olduğuna karar veren şahıs, senin o kedi, maymun ve inekten farkın ne?

 

Bedenini istediğin örtülerle kapat! İster siyah çarşaf giy, ister bilmem ne istersen, ruhun böyle edepsizken, kirliyken, kokuşmuşken sen o çarşafla dinlisin? Bu kadar basit mi din müessesesi bedenini örtünce dinli misin, namaz kılınca, ibadetlerini yapınca dinli misin? Peki, o ruhun? Bedeninden hiçbir şey ulaşmayacak olan Yüce kapı’ya sadece ruhunu getireceksin. Hala inanıyor musun dinli olduğuna?

 

İslam bir hoşgörü diniyken senin bu hoşgörüsüzlük ve edepsizce, hadsizce ve küstahça insanların dinli dinsiz olduğuna karar verme yetkisini kimden aldın? İnsanların iradesi bunun için mi var? Sana ne vatandaş! Yüce Yaratıcı Allah mı verdi sana bu yetkiyi hâşâ ‘kim dinli kim dinsiz insanların bedenlerine bakarak yüzlerine küstahça haykır, aman ha sakın ruhlarına bakma ne yapayım ben onların ruhlarını bedenlerine bakarak tamam mı?’ böyle bir emir mi aldın?

 

Din müessesesinde dış görünüşüyle insanları yargılamak yoktur! İslam hoşgörü dinidir. Öbür tarafta bedeninizi değil ruhunuzu getireceksiniz! Tabi bu dünyadaki bedenlerden de sorumlu olacağız. Peki, sen dinsiz diyen vatandaş sen götür bedenini örtülü, namaz kılınmış, ibadetler fevkalade. Ruhun bu kadar iğrenç ve içler acısıyken ve dinsiz dediğin sana hakkını helal etmiyorken yanmak sana helal olsun!

( Bedenimden Elini Çek, Ruhuna Bak! başlıklı yazı Günesen tarafından 6.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.