Kartalların uzun bir yaşam süreleri vardır, yetmiş yaşlarına kadar yaşayabilirler. Fakat kırklı yaşlarında zorlu bir dönemeç, sıçrayış onları beklemektedir. O yaşlara geldiklerinde gagaları göğüslerine kadar uzar, pençeleri esnekliğini kaybeder, sertleşir, tüyleri ağırlaşır ve kalınlaşır. 

Kartal bu durumda ya ölmeyi ya da hayatını devam ettirmeyi tercih edecektir. Birinci tercih kartal için tamamen yokuluş olurken, ikinci seçenek, içinde ki güçle birleştiğinde onun yeniden doğuşu da olabilecektir. 

Kartal yeniden doğuşu seçtiğinde kendini yüksek kayaların bulunduğu bir çukurda kapatır. Zor ve acılı bir süreç kartal için başlamış olacaktır. 

Günlerce gagasını taşlara vurarak kırar ve yeni gagasının çıkmasını bekler. Gagası çıkınca, sert pençelerini kopartarak yeni tırnaklarının çıkmasını bekler ve tırnakları çıktıktan sonra, gagası ve tırnakları ile kalın sert tüylerini yolar. Bu oluşum 5 ay kadar sürer ve ortaya hayata yeniden doğmuş, güçlü, kararlı, ne istediğini bilen bir kartal çıkar ve bu kartal yaşama daha sıkı sarılacaktır, yeninden doğuşun gücüyle... 

İşte bir hayvanın yaşam kesitinde yaşananlar, ibret alınması gereken bir farkındalıkla idrak etmemiz gereken, bizimde hayat gerçeğimiz değil midir? 

Bazen insanlar dünya da hayatım dediği hayatı yaşarken birden öyle bir an gelir ki; öyle bir dönemeç çıkar ki karşısına ya ölmeyi tercih edeceklerdir, ya da yaradanın yüreğine yerleştirdiği inancıyla yeniden doğacak ve bu doğuşun gücüyle yaşama dört elle sarılacaktır... 

İnancı zayıf olanlar, bu farkındalığı yüreğinde hissedemeyenler ölüm seçeneğini bilinçsiz bir şekilde tercih edebilirler ki; günümüzde duyduğumuz intihar haberlerinin nedeni de budur. 

Fakat yüreğinde ki inancın ve yaşam sevgisinin farkındalığını yakalayabilenler kendini ve insanları sever. İnançlı bir kişi kaçmayı değil, mücadeleyi seçecektir. Bu zorlu süreci atlatacak, hayatında ki dönemeçte sıçrayışı yaşayarak, yeniden doğacak ve hayatına daha sıkı sarılacaktır... 

Yeni hayatında yaşadığı acıların, zorlukların bilincinde olarak acılara ve zorluklara karşı daha dayanıklı ve daha sağlam hayatın karşısında durabilecek. Rüzgar ne kadar sert olursa olsun, fırtına ne kadar şiddetlenirse şiddetlensin, dimdik ayakta kalabilecektir. Bu gücü de yüreğinde ki inancından ve sevgiden alacaktır... 


Hülya Akyıldız 
( Kartallar Yüksek Uçar başlıklı yazı HülyAkyıldız tarafından 7.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu