Tema
Üye Ol Giriş Yap
Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Sesli Şiirler Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

Yaşam Heybemde Birikenler --- 3 --

**** Saygınızda bonkör; sevginizde ölçülü olunuz !!!

**** Allah’ın verdiği özel şeyleri geçim kaynağı yapmak ; ticaretin en şerefsiz yoludur !!! 

**** İnanc ve mantığımızın gösterdiği yolda azimle, hayat basamaklarını telaşsız çıkabilirseniz;yaşayacağınız süreçlerde güven içinde önünüze gelen kapıları açmaya muktedir olursunuz !!! 

**** Şu sözcüklerimiz yok mu ?? Nelere kadirdirler...Bazen bir sözcük dünyalar verir ,mutlu eder bizi.. Bazen de yerle bir !!! O halde çok dikkatli seçmek ve kullanmak lazım sözcükleri ki; eksiltmesin yüzümüzdeki gülücükleri !!!

**** Haklı mazeretlere dayanmadan, görüşme aralığı uzuyor ise soğukluk mukadderdir !!! 

**** Yaşarım,yaşarsın,yaşarsınız yaşamasına da asıl olan yaşamda yaşadıklarımızdır !!! İşte onlardır bizi bağlayan,yaşatan !!! 

**** Vadeniz dolup ölümünüz vaki ve tecelli etmeden; evhamlarla korkup anını merak etmek beyhude çabadır !!!! (

**** İnanmak ölüm korkunuzu bertaraf etmeye yeterlidir !!!

**** Ölmek mukadderdir !!!! Ancak; korku ile hatırlamak her defasında ölümden beterdir 

**** Kira kontratosu gibidir yaşam.. Hitam suresini belirtemeden imzalarsınız !!

**** Ölüm var diye; hayata tutunmak ve adam gibi yaşamak hedefimiz olmalı aslında !’!! 
**** Biri çok zengin ; diğeri çok yoksuldu .. Bir kazada kesişti yolları ve öldüler aynı anda !! Aynı şeyi yaşadılar ilk defa !! Şimdi ne yapıyorlar ki ölüm denilen handa !!!
**** "Bu dünya bana yetmiyor,dar geliyor !! " demişti adam.. Nasıl sığdı acaba küçücük mezarına !!! 

**** Sevdiğinin iyi kötü herşeyini kabullenirsin !! Ama gün gelir iltifatını bile çekemezsin !! 
**** " Seni seviyorum !!! " demedi hiç kimseye !! O sadece kendini sevdi; adı egoistti çünkü !!! (

**** İstikbalinizi etkileyecek işlerinizi başkalarına havale ve siparişle yaptırmak yerine ; bizzat takip etmelisiniz !!!

**** Anlaşılır olmak için; dilinizi ve dilimizi iyi kullanırken;dinimizi asla kullanmayınız !!!! 

**** Yaşamı boyu mücadele etmiş,hayatı boyu hep olumsuzluklarla sarmaş dolmaş birisi ile arkadaş olmak; hazıra konulmuş bir servet gibidir !!!

**** Gönüllerde akıl yoktur. Ama haddini,hukukunu bilmeyi;delikanlı olmayı öğrenmelidir ki "ota " konsun!!! 

**** Kanınız,canınız kaynasa; merhametinizden çatlasanız yüreğinizdeki beklentisiz sevginizi karşınızdakine birden göstermeyiniz !!!! 

**** Hiç bir söz kalmaz bazen karşılıklı söylenebilecek ; ne kavga edilebileceğiniz ne de sevebileceğiniz !!!(

**** Bazıları kasap dükkanlarının vitrinlerindeki kasaplık hayvanlar gibi; çengellere takılı teşhirlerde !!! 
Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 0
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Yaşam Heybemde Birikenler --- 3 --

KENAN KOÇ KENAN KOÇ