Tema
Üye Ol Giriş Yap
Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Sesli Şiirler Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

Yaşam Heybemde Birikenler --- 8---

***** İlgi ve alaka ile sevgi; şefkat ile sevda kolkoladır. Kesin tefrikini başaramazsanız mahcubiyet ve hüsran yaşamak olasıdır !!!!


***** Gerçek dostlar manevi sponsorlardır !! 


***** Her kişinin bir cinsel kimliği vardır.. Ancak insanlık ve adamlık kimliği gelişi güzel edinilemez !!


***** Suyun mecraasını değiştirmek ve akarını kesmek; kurbağaların açığa çıkıp vıraklamasına neden olur..!!! 


***** Şuur altımız nadasta ki bir tarla; çiftçisi ise kendimizdir. Ne ekersek onu hasat ederiz. Ne kadar ilgilenir,emek verirsek olumlu bakımlarda rekolte muhteşem olacaktır !!!! 


***** Hayallerinizi en doruklarda ; dilediğiniz gibi tutun !!! Hayal ve gerçeğin beyin tarafından algılanması farklı değildir. O halde güzel ve usanmadan daim olsun hayalleriniz !!! 


*****  Yolumuzu karmaşık ve çıkmazlara dönüştüren ürettiğimiz menfi düşüncelerimizdir !!! 


 *****  Başaramadıklarımızın sorumlusu; zihnimizde yapabileceğimize inanmamaktır !!! 


***** Tüm rolünüzü var gücünüz ve yeteneğinizle oynayın; perde kapanmadan !!! (


***** Bir şeyi yapmaya karar vermişseniz ; kalkın ilk adımınızı atınız.. Bu adım bebek adımları olsa bile !!


***** Bir anne babanın müşterek en büyük bestesi evlatlarıdır !! 


*****Öbür tarafta zaman mefhumu yoksa; abartmaya gerek yok ölümü... Bir göz açıp kapatana kadar sevdiklerine kavuşacaksın demektir !! 


***** Mutlu olmak için aramaya, plan yapmaya, çokta dövünmeye gerek yok.. İnanın buna açık olmanız yetecektir.. Çokta zorlarsanız naz yapıp kaçar !!! Bırakın kendi haline kaçan kaçsın !!!


***** Her” keşke” niz sizi biraz daha mutsuz ve vah larla kırık dökük, geçmişe takıntılı ve pişman yaşamaya mahkum edecektir !!!


***** Başkalarına her şartta hızır gibi koşanlar farkında olmadan hayatlarını tüketirler !!! 


***** Paranın örtmeyeceği pislik yoktur .. Ancak; kuvvetli bir rüzgarda paralar uçup gittiğinde kapatılanlar  açığa çıkacaktır !!!" Takke düşer,kel görünür!!" ya !!


***** Muteber olana 5 kişi itibar eder; ahlaken iflas etmiş geçmişi pisliklerle namlı kişiye 95 i el pençe divan oluyor ise o toplumda ahlaken iflastadır!!!


***** Bir solukta okumak; bir soluk alıp vermek yaşamak !! Desenize ne okuduğumuzdan ne de yaşadığımızdan bir şey anlamadan gideceğiz işte !!


***** Uçup gidecektir bir gün çekilen ızdıraplar gökyüzüne !!! Kaldırdığınızda başınızı göreceksiniz dolaştığını gri bulutlarda !!! 

***** Örülmüş kaderlerde ızdıraplar ana dokumalardır.. Olsa da inlemeler, pes etmeyenler de kahkahalara dönüşeceklerdir !!! 

***** Bu dünyanın kapsama alanından çıkıp,ulaşılmaz olmamak için sağlıkla iyi dost olunuz !!!


***** Ey sağlık !!!! Artık sadık yarim, yarenim,yol arkadaşım ,dostum ol be !!! 


***** Alın yazısı der dururuz.. Ne kendi ne de onca insanın alnında hiç yazı görmedim !! Acaba o yazı göremediğimiz ruhumuzda yazılı olabilrmi ki ?


***** Kötülüklerin aktörü değilseniz yaralarınız çabuk geçecektir !!! Çünkü vicdanınız yarasızdır !!


***** Ah şu gözyaşları yok mu !!! Dökülürken inci gibi; neler anlatmaz ki !!!


***** Çekilen ızdıraplar; aslına bakılırsa neler öğretmezler ki insana


***** Birer oyuncuyuz hepimiz .. Kimimiz başrollerde, kimimiz yardımcı ve figüran !!! Hepsine eyvallah !! Ama dublörlüğe asla !!!


***** Acıların ortasından çiğneyerek atılan her adım; insanı olgunlaştıracak ve yaşamını şekillendirecektir !! (

Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 0
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Yaşam Heybemde Birikenler --- 8---

KENAN KOÇ KENAN KOÇ