Bu günde bir hikaye,anı veya makale yazmaktansa; muhtelif konulardaki hayata dair biriken gözlemlerimi aktarmayı uygun gördüm. Buyurun; artık sizlerindir.. 

**** Önünüze konulan haritayı dikkatlice inceleyiniz. Uygun görmediğiniz yerleri,olumsuzlukları çıkartınız !!! Ve kendi dünyanızın haritasını yeni baştan çizip yaşam duvarınıza asınız !!!! 

**** Yaşam kural,kaide ve yasalarıyla külhan vari düellolar  hezimetle son bulacaktır !!!

**** Geçmiş dönemlerini akıllı uslu davranış ve bilgi,terbiye ile deruhte edenlerin; ileri dönemdeki yaşamlarında aynı mihval de topluma yararlı olacaklarından endişe duymamamız gerekir !!! 

**** Önünüze kim gelirse; konuşun,konuşturun,pür dikkat dinleyin !!! Aptal,akıllı,cahil cühela,çocuk, ihtiyar,genç ; fark etmeden !!! Alın onları,harmanlayın ve hasatınızı akıl deponuza yerleştirin !!! Hikayelerden gerçekler yakalanacaktır !!! Ve çıkın artık size ait patenti olan ürünü insanlığın istifadesine sunun !!!! 

**** Acı çekmeden; mücadele vermeden deneyim kazanmak hayalciliktir !

**** Buyurun !!! Karanlıkta bilmediğiniz bir ormanda veya yerdesiniz !!! Yol göstericiniz olmadan hedef adresinize ulaşabilecek misiniz ? Evet diyorsanız ; o zaman baştan neler yapacağınızı öğrenmelisiniz !!! 

**** Hayat gidişatımızda girdiğimiz yollarda uyulması mecburi kuralları asla göz ardı etmeden seyretmek; uğranılması muhtemel kaza,hasar ve zararın önlenmesine direkt katkı sağlayacaktır !!! 

**** Şahsınız ait melekelerinizi harmanlayıp ortaya koymalı ve onlardan yararlanarak kusur ve eksik yönlerinizi kapatmanın yollarını bulmalısınız !!!

**** Kendi başınıza yaşayacağınız her deneyimin maliyeti çok yüksektir !!! Biraz da hazırcı olup; başkalarının tecrübelerini edinip ,inceleyerek masraflarınızı azaltabilirsiniz !!!! 

*** Farklı renkte olanları tanımanız gayet kolaydır !!! Ama aynı renkteki farklıların tonlarını ayırt  müşkül ve yanıltıcıdır !!!!

**** Mütevazilik en büyük erdemlerden biridir !!! (

**** Ziyaretçisini güler yüzle ayakta karşılamayan ve ikramda bulunmayıp yolcu ederken oturan zat kim olursa olsun; insan yerine konulmaması gereken ukala ve dangalağın dik alasıdır !!!!

**** Her doruklara tırmanışta; burnunuz uzarsa inanın ucunu ve dolayısıyla önünüzü göremezsiniz !!!! 

**** Ha bugün , ha yarın derken ; uçup gider onca yıllar !!! Ve yorgun yürekte o yaşananların sesleri ve anıların tortusu, çöreklenip oturur !!!

**** Şak şuka lar değil; içten sevgi ve sessiz takdirler daha makbuldür !!! 

****Angaryalar da olsa da hayaller ; ne zararı var !!! 

****"Pardon "," Özür dilerim ", " insanlık hali "... Sıkça hata yapanların sığındıkları bu kelimeler; sözlüklerden çıkarılmış ve yasak konulmuş olsa ne yaparlardı ki !!!

**** Ne gerçek hikayeler biliriz !! Ama kahramanları mahfuzdur. En güzeli; o bilinmeyen kahramanlara bizim dilediğimiz adları yerleştirmek ve güzellerini hayatımıza monte etmektir !!!

**** İllegal yollardan edinilen maddi ve manevi edinimler kalıcı olamaz !!

**** İstikametinizi , kendi kriterlerinizi taşıyan bir pusulaya yükleyiniz.. Ve sonrasında o pusulanız rehber olsun hayatınızda !!!

**** Madden ve manen; çevremizdekilere yardım çabası; pozitif gelişmemize bir şans olarak katlı sağlayacaktır !!!

**** Kendinize uygun , gurur duyacağınız objelere ağırlık veriniz !!!

**** Her düşünce davranışlarımızı etkileyen unsurlardır. O itibarla; daima olumlu düşüncelerle mücehhez yaşanmalıdır !!

****Sahip olunan mevcut argümanlarla iç huzurlarını sağlayabilenler bahtiyar olacaklardır. 

**** Görevlerimizde ki başarı ve düzgün istikametleri huzurlu olmak sağlar !

**** Çelişkiler,bilmeceler çözüldükçe; ola gelen rahatsızlıklar mutlaka rayına girecektir !!! 

**** Hayatınızdaki mozaiklerin çok ve geniş olması ; daha güçlü,sağlam seçim yapmanızı sağlayacaktır !!!!

**** Her konuyu düşünmek zorunda değilsiniz... Bazen olduğu gibi kabullenmek ve umursamamak daha çok işe yarayabilir !!! 

**** Sevgi üzerine; okumak,dinlemekten ziyade bizzat yaşamak ve yaşatmak size daha çok şey öğretecektir !!

**** Akıl yürütmek ; gerçeği yakalamamızın en güzel yoludur !!! 

**** Para etmez numaralarla kendimizi avutursak; bitkisel bir yaşamın kollarında asılı kalır hayat !!! 

**** Bir bilardo topu gibi; hep başkalarının ıstakalarının insafına bırakmayınız yaşantınızı 
Kavuşmak varsa sonunda; her türlü çileği ve hasreti çekmeye razı olur gönül !!! 

( Yaşam Heybemde Birikenler - 9 -- başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 5.02.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu