Uzun uzun makale,deneme,hikaye ve anı yazıp; bir konuyu anlatmaktansa aşağıda verdiğim deyişlerde çok şey anlatmak istedim. Umarım bazı çağrışım ve düşüncelere vesile olurlar ..




***** Bilerek merhamet ve imkanlarınızı layık olmayanlara sunarsanız; müsibetlere yataklık yaparsınız !!!

***** Birilerin gönlü olsun diye; onurunuzdan ve prensiplerinizden bir an bile olsa vazgeçmeyiniz !

**** İyilik ve merhametinizi,hoşgörünüzü hak etmeyenlere verirseniz ; insanların başına asalaklar bela edersiniz !

***** Felsefik fikirler; tehlikeli olup beyinleri dölleyicidir !!! Aman dikkat ediniz; gebe kalır çok fikri doğumlar yaparsınız !!

***** FİKİR ve SPERM !!!! İkisi de dölleyicidir. Biri beyni; diğeri yumurtayı döllerken; üretimi ve üremeyi çoğaltırlar !!! 
***** Canınız yandığında ; karşınızdakini yumrukla değil, okkalı sözlerle abandone ediniz !!! 

***** Baş edemediğinizde; beddua etmektense Allah'a havale edip,onun takdirine sığınmak öfke ve kininizi dindirecektir !!

***** İnsanız biz; biliriz birbirimizi !!! Kendimizden, biraz dosttan, ondan bundan,arkadaştan !!! Yardan,yaren den !!! O halde; ne çıkar rolden !!!

***** Kötülerin ve kötülüklerin karşısında; iyi olanların ve iyiliklerin saf olmayı başaramaması, meydanı ahlaksızlara terk etmektir !!! 

***** Önce kendinizi tanıyınız. Kulaktan duyma,başkalarının tanısı ile de hiç kimseyi yakinen tanımadan iyi veya kötü savında bulunmayınız !!!

***** Hata,hakaret ve yanlışlarında muhataplarınızı affetmek şahsi yargınızın tekelindedir. Ancak; bu yöndeki kendi fiillerinizi bağışlama lüksüne sahip olmamalısınız !!! 

***** Kendi hata ve suçlarımızı affetmeyi alışkanlık haline getirirsek asla olumlu ,düzgün bir karektere nail olamayız. Yapılacak tek işlem; kesinlikle kendimize çeki düzen verip, baştan kendimizi testle, rektefe'ye almaktır !!! 

***** Sallapati,muzur ,ahlaken iflas etmiş kişilerle teşrik-i mesainiz olacağına; inzivaya çekilip iyilerin ortaya çıkmasını bekleyiniz !!!
( Yaşam Heybemde Birikenler - 19 -- başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 28.04.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu