1 Ağlamak
Ağlamak,

Gözyaşlarının akıp gitmesidir bazen.. Yaşanan acı ve feryadın minik gözyaşlarıyla atılmasıdır..
Ağlamak,

Kupkuru gözlerle etrafına anlamsız bakmaktır bazen.. Allah'tan başka kimsenin bilmediği bir yerde, gönlün en derin köşesinde sessiz ve garip bir şekilde hüngür hüngür, hıçkırarak ağlamaktır..
Ağlamak,

Çevredeki insanlara karşı maske takmaktır çoğu zaman.. Güçlü görünmek için etrafına gülücükler saçmaktır.. Sahte gülücükler.. İnsanların, zaten yanan canını daha çok yakmasından, zayıflıklarından faydalanmasından korkmaktır.. Güçlü görünür insan sahte gülümsemelerle.. Ama işler arkaplanda farklıdır.. Takılan maske insanın gücünü emer zayıf bırakır.. Dışarıda gülümserken, evde bitkin kalır insan.. Suratı sırılsıklam gözyaşı olur.. En zor ağlama durumu bu sanırım..
Ağlamak,

En küçük şeyde bile gözlerin ıslanmasıdır bazen.. Sebebi ise bellidir.. Yıllarca acı, gam, keder, özlem ile dolmuş yüreğin her fırsatta bütün bu yükü atmak istemesi.. Aşırı yüklenmiş yüreğin artık çatlak testinin su sızdırması gibi, feryat sızdırması..

Ağlamak.. Her dilde kurtuluş arayışıdır gözümde..
( Ağlamak başlıklı yazı İsa Baştürk tarafından 23.06.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.