ATATÜRK GİBİ CESUR, AKILLI VE İNANÇLI OLMALIYIZ.


Bu coğrafya da güven içinde ve mutlu yaşayabilmek için, ATATÜRK ün cesaretini ve AKILCILIĞINI örnek almalıyız.
ATATÜRK bu nitelikleri ile evrensel bir liderdir ve dünyayı kendine hayran bırakan başarıları kazanmıştır. 
Cesareti fırsat beklemeden hissettirip göstermek ATATÜRK ün en belirgin mizacı ve vasfıydı. Çünkü o bütün başarılarını muhteşem cesareti ve Allah vergisi cesaretine hep eşlik eden mükemmel aklı sayesinde kazanmıştır. Bu nitelik onun en büyük liderlik ve önderlik vasfıdır. Bütün bu değerli niteliklerinin yanında müthiş bir değerlendirme, hesap - kitap adamıdır, ATATÜRK.
ATATÜRK’ün Eylemlerinde, atacağı adımlarda, vereceği kesin kararlarda bu bilge liderlik vasfını önemle göz önünde bulundurduğunu görürüz. Bu değerli büyük insan nereye kadar yürünüp, nerede durulacağını kesin sonuçlar verecek şekilde hesaplardı. İnsanın en büyük vasfı, Allah ın verdiği sonsuz güç olan aklı en iyi ve en verimli şekilde kullanabilmesidir. İşte ATATÜRK bunu en iyi ve en verimli olacak şekilde kullanabilen insandı. Ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti ona doyamadan en verimli olacağı bir çağında onu 57 yaşında kaybetti. O zamanki genç TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN en büyük talihsizliğiydi ATATÜRK ün kaybı. Şimdilerde ise , sürekli hissedeceğimiz en büyük kaybımız. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Bizler akıllı, cesur, dürüst, hak- hukuk kurallarına saygılı insanlar olmalı, birbirlerimizi önyargısız sevip saymalıyız. Bu ülkenin laik devlet yapısına, çağdaşlığa, aydınlanma ve toplumsal uyanışına karşı olanlar ATATÜRK Ü, LAİK GERÇEK MÜMİNLERİ, CUMHURİYET VE ÇAĞDAŞLIK SEVDALILARINI, insafsızca DİNE karşı olmakla suçlamış dini rant aracı yapan, aslında İslamiyet e inanmayan, çıkar ve menfaatten başka hiç bir şey düşünmeyen, yalaka ve yandaş gerçek şirk insanları.
Aklınızla hareket ediniz. Cesur olunuz. ALLAH’ ın içinizde ve yanınızda olduğunu unutmayınız. Akıl ve cesaretinizle, insan olma sıfatınızla, yapıp başarmak zorunda olduğunuz her şeyi bizzat insanların yapmasını emrediyor YARATAN. Biz insanların yapıp başarabileceğimiz eylem ve işleri ALLAHA havale etmeyin... Aklı, cesareti ve bütün duygularla fiziksel gücü insana niçin verdi yüce YARATAN? İnsan hem cesur, hem de tedbirli olacaktır. Her şeyin akıl ve düşünce süzgecinden geçmesi gerektiğini unutmayacaktır. Aklın ve cesaretin en büyük kazanım ve güç olduğunu hiç bir zaman unutmamalıyız. Kendinize ve kendiniz kadar dürüst ve cesur olanlara güvenin onlarla birleşin, birlikte hareket edin... haksızlığa mutlaka karşı çıkın. Nimetlerden pay almanın, yaşamın, insanın en tabii hakkı olduğunu bilin ve hiç unutmayın. Dürüst olun; hakkınız olmayana uzanmayın... hakkınız olanı da ne pahasına olursa olsun; sömürgene asla bırakmayın. ATATÜRK VE ONUN MÜCADELE ARKADAŞLARININ SON DERECE CESUR VE İNANÇLA DAVALARINA SARILDIKLARINI, BAŞARILARINI AKIL VE TEDBİRLERLE PEKİŞTİREREK KAZANDIKLARINI, DÜRÜST VE SON DERECE SAMİMİ İNANÇLI OLDUKLARI İÇİN DE YÜCE YARATANIN ONLARA YARDIM EDİP BAŞARILI OLMALARINI SAĞLADIĞINI HEP HATIRLAYINIZ VE ASLA UNUTMAYINIZ. ALLAH DÜRÜST, CESUR, HAKLI VE TOPLUMSAL DAVRANAN İNSANI SEVER, ONA YARDIM EDER VE MUTLAKA ONLARI BAŞARILI KILAR. Birleşin... biri birinizi sevin. Paylaşın. Zayıfın ve haklının yanında olun. zulme, zulmedenlere ne pahasına olursa olsun karşı çıkın. Yurdunuzun, toprağınızın, toplumunuzun, emniyet ve esenliğini, özgürlüğünü, gelişip yücelmesini her şeyin önünde tutun. ONURLU, DÜRÜST VE CESUR İNSANLAR BU PRENSİPLERDEN ASLA ŞAŞMAZ, ASLA KURAL HATASI YAPMAZLAR. BİLİNİZ Kİ ANCAK BU DURUMDA ALLAH SİZLERLEDİR VE DE ÖZGÜR, MUTLU, GÜVENLİ İNSANCA YAŞAMLARA BU İNANÇLARLA KAVUŞULABİLİR.

Evrensel ve değerli büyük insan ATATÜRKÜMÜZ ve onun vatansever arkadaşları bu gerçeklerin bilinçli, inanmış en büyük temsilcileriydi. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. ALLAH onlardan gani rahmetini esirgemesin. 
Kemal Polat
( Atatürk Gibi Cesur - Akıllı Ve İnançlı Olmalıyız. başlıklı yazı polran tarafından 28.06.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu