*** En büyük hapis cezası, kişiyi suçları ile içine hapsetmektir..

***her buluş. mutluluk ve sevinçtir yaşamlar da ..

*** ne sevsem ne istesem hepsi başkalarının ellerinde tutsak.. bir garip bir çaresiz ne düşünsem hepsi sonsuz da.. sanırım hepsinin cevabı çıkacak meydana musalla taşında.. 

*** benim atmosferim zehirli ve asit yağmurlarının düştüğü... nereye gitsem kazıklanmak vardı, aldatılmak faizi.. ihanet, yapmacık roller,kuklalar ve maskeli eşkiyalara bürünmüş dost denilen düşman azmanları.. unuttum işte ondan, kaçta kalktığımı sabah, ne yedim ne içtim zehir zıkkım, adım neydi benim. kimdim ne idim.. inanın bilemedim ..

*** o kadar çok şey var ki göremedik , uzaklar da.. o kadar çok şey var ki öğrenemedik, okumadık dinlemedik.. esir kaldık örfe,ananeye...harcadık dörtte üçyetmişbeşine ömrümüzün.. bir kaç dirhemin de idi işte.. artık döllenme vakti özgür düşünler de ,yeniden yaşamaya ..

*** Vah la, ah la geçip gitti yıllar.. vahladıkça kurudu çiçekler, çürüdüler ortalık karbondioksit.. zehirlendi şen şakrak yaşamlar.. tozu dumana kattı hasetlik,kin ve nefret.. öldü bir bir insanlık ..

***bırak öyle kalsın kaşların.. istersen kaldır sertçe çat, istersen indir aşağıya öyle bak... konuşma.. anlarım kaşlarına bakınca .. çünkü bir kalem gibi yazmakta ..

*** Ben çok sevdim düşler de yaşamayı.. uyandığım da gerçekler hep talan da .. alıp gittiler onca sevdiğim anları..

***hiç çiçek veren olmadı bana... balkonum da beş on saksım ve solmakta olan çiçeklerim... tek ümidim ölümüm...

*** son demleri artık keyiflerin.. çekmek vakti son bir kez daha içimize..boş ver gelecekler yaşasın yeter ki bereketi.. bizimki gönül serveti..

*** Biz anlatır dururuz aklımızın erdiklerini.. istersen alır gidersin hayatının start çizgisine.. ister koşarsın , ister vazgeçersin.. kukla değilsin ki... bak ileride finiş ipi.. senindir yaşamanın şerefi...

*** içten sıcacık sevecenliğim de buldun kendini.. ondandı uykusuz kalman geceleri.. ve an geldi suskunluğum da buldun kendine sermayeyi.. kaçıp gittin yükleyip sırtına kediyi...ve ondan beri taşıdın yüzünde meymenetsizliği..

***Ellerim nasırlı çatlak çatlak ve terli..Ceplerim oldum bitti hep delik... Bedenim bakımsız, kırış kırış ,sırtım kambur...Elbisem yıllardır üstümde yamalıklı bazen tornistan..ama gözlerim pırıl pırıl bitimsiz sevgilerle dolu .. Yeter de artar bu ...

***hiç bir şeye hak sahibi olmazken, hep verdim sizlere iyilikleri,merhametleri ve daha nice güzellikleri.. artık sizler de biliyorsunuz, hak sahibi olduğumu.. hak ta kaldınız.. ödeyeceksiniz.. Kul hakkı ile gitmemek için ebediyete...

*** acılar,sıkıntılar yaşanmış yıllar da, ondandır yabancı olmayışlar..gayri mesken tutulmuş , barınılır acılar şehrinde .
***O kadar iletişim imkan ve tekniklerin de , ne dillerde ne gözler de hala anlaşamamak insanların dertlerinde.. gel de takdir etme ilk çağ insanlarını..



***"Onur ve gururunuz varsa görüşmek istemiyorumdur sizde buna saygı duyun " diye konuşana; " Evet çok doğru. Siz onursuz ve gurursuz olanlarla görüşürsünüz. Davul dengi denginedir ... " diye yanıt verdi adam..
Ve alık alık bakan kadının yüzüne tokat atar gibi , " . BEN TEPELERE ÇIKARDIĞIMIN KANATLARINA NE KADAR İnsani ve hanfendice davranmasa bile taş atıp yere düşürmem. Ancak cümlelerinizİ aklınıza göre kurmayın ,kültürünüzü terbiyenizi unutmayın. Açıklama yapacak bir şey yok diyorsunuz canınız sağ olsun siz benim koyduğum teşhislerde kaldınız zaten..Ne yazık ki göreviniz dışında bağlı kaldığınız bir örgüt başının güdümünde yaşamaktan kaynaklanan fedailik sorunu yaşıyorsunuz. İstediğiniz gibi yaşamak hakkı size bu nedenle saygısızlık ve külhanlık vermemeli idi.ASLA TARAF OLMAMANIZ GEREKEN KONUDA YANLIŞ YAPARAK TERANE OKUMANIZA RAĞMEN SEVGİ VE SAYGI DOLU OLMAM SİZE KARŞI HALA HAKETTİĞİNİZ ŞEYLERİ SÖYLEMEKTEN ALI KOYMAKTADIR.. BÖYLE YAPMAKLA GÜNAHA GİRDİNİZ KUL HAKKINDA KALDINIZ.. AKLIM SİZE YAPMAM GEREKENLERİ LİSTELERKEN YÜREĞİM HEPSİNE HAYIR DİYOR.HANİ BANA TEŞEKKÜR EDEN ,BULDUM DİYE SÖYLEYEN,VARLIĞIN BURADA İDİ DİYEN VE HOŞ BİR SEDA NİTELEMESİ YAPAN O NAZİK DUYGULU İNSAN. . BU GÜN BİR YERDE İSENİZ BİLEĞİNİZİN HAKKIDIR.KİMSENİN İANESİ DEĞİLDİR .KİMSENİN ETEKLERİNE TUTUNARAK SOSYAL STATÜNÜZÜ KORUYAMAZSINIZ. ÇÜNKÜ O ETEKLERİN ALTİNDA DAİMA GÖLGEDE KALIRSINIZ.. PAÇAMI SÜNDÜRÜN . AMA BİLİNİZ Kİ BENİM PAÇAMI YIRTAMAZSINIZ.. HERKESİN ONUR VE GURURU DOKUNULMAZDIR. ÇEKİN ELLERİNİZİ VE KAPATIN ÇENENİZİ ..." bir solukta çıktı.. oysa daha neler vardı söylenecek. değmezdi ki...
ve müntesibi olduğu malum heyette çözülmeler başlamıştı bile.. oluşan muhalefetler, kimini görevden aldırmış,kimini oturdukları koltuklardan kaldıracaktı. körü körüne sahiplenmenin,uyarıları göz ardı etmelerin ektiklerini biçme zamanı idi herkes için... İlahi adelet harekete geçmişti..

. ve adam çok üzgündü.. "n

( Başkalarında Tutsak Sevgiler başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 10.08.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.