Ölüm, sevdiğinin hiç kuşkusuz kaybolmasıdır sonsuzlukta. Canımızı çok yaksa da incitse de yüreğimizi, çare yoktur elbette ölüme. Zaten atalarımız da 'Olmuşla ölmüşe çare yoktur.' diye boşuna dememişler. Ölüm deyince aklıma bir anı geldi durun da anlatayım:

Sevim teyzem ve Sıla arada sırada bize gelirler. Onlar gelince hiç yatmak istemez canımız, zaten örtüye girsek de Sıla'yla yatmayız saatlerce, konuşuruz kısacası, o benim dert ortağımdır. Bir gün annem ve Sevim teyzem mutfakta; babam, ben ve Sıla salondayız. Babam her zamanki gibi saz çalıyor, bu sefer her zamankinden daha dertli bi türkü. Tam bu türkünün adı ne, diye düşünürken babam sordu Sılaya: 'Bu türkü nedir, bilir misin Sıla?' Sıla ise kısaca 'Hayır!' diye yanıtladı. Babam 'Rahmetli babanın en sevdiği türküydü.' deyince Sıla doğru benim odama koştu. Yanına gittiimde iki gözü iki çeşmeydi. Ben daha önce Sıla'yı bu derce duygusal görmemiştim. Sıla biraz asiydi, gözümde hırçındı ama öyle uysal öyle masum göründü ki o an gözüme, çok ağladı. Susmayacak sandım. Teselli etmek yerine şöyle dedim:

Sıla, ağlama demeyeceğim, ağla açılırsın(çünkü benim de babam ölse ve biri bana ona ait bir şeyi hatırlatsa ben de ağlardım). Ama bu hayatta herkesin birer acısı yok mudur? Bak benim kardeşlerime doğuştan engelliler... Her gün kardeşim Ekin'in 'anne' demeye çabalaması ama bir türlü diyemeşini izlemek nasıl bir duygu biliyor musun? Ya da Ezgi ablamın o anlam veremediğim bağırışları nasıl bir duygu biliyor musun? (gözlerim doldu) Kısacası, kardeşlerimin yaşadıkları bile belli değil. Anlayacağın acısı olan yarası olan bu dünyada bir sen ya da ben değiliz. Şimdi sil o gözyaşlarını, topla kendini de bizi çağrıyorlar biraz bir şeyler atıştıralım, annen seni böyle görmesin. Unutma sen başarılı bir kızsın. İkimizde okuyup önce kendimize,sonra ailemize ve vatanımaıza faydalı bireyler olacağız.

Sözüm şu ki ne yaşarsanız yaşayın hayattan zevk almaya bakın. Her zorluğa her acıya göğüs geren bireyler olun. Her acı sizi yıpratmak yerine olgunlaştırsın.

Son bir şey size mutlulluğun daha doğrusu benim mutluluğumun formülünü vermek istiyorum:

Yaşadığına şükretmek

Güler yüzlü olmak

Ve sizi başka dünyalara seyahate çıkaran dostlara yani kitaplara sarılmak.


MUTLU OLMANIZ DİLEĞİYLE...

( Bir Anım Üzerine başlıklı yazı elif-oyku--k tarafından 1.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu