Yansıtanın, Yansımasındaki Anlamı Manayı"Sırrı" Bilmemek

Yansıtanın, Yansımasındaki Anlamı Manayı

Cemreler baharı müjdelediği gibi, ömürde hayatın sona doğru gittiğini aynaya bakınca müjdeliyor.

Cemre baharı müjdeliyor, gönüllerin kapısı kapalı etrafta kavga gürültü insanın değeri yok ne faydası var cemrenin, yazı müjdelemesinin bize ne faydası var?

Aynalar saçlarındaki aklar, yüzdeki derin keder dolu izler ömrün sona doğru gittiğini müjdeler aynaya baktığında, gönüllerin kapısı hala birbirimize kapalı ise, insanların değeri yoksa dünyanın ve dünya malının değeri varsa, aynanın gösterdiğinin ne hükmü var bizim için?

Yansıtanın, yansımasındaki anlamı manayı bilmedikten değer vermedikten sonra ne faydası var ki?

Yollar işgal edilmiş tüm yollar kapalı ise, o yoldaki işgali pisliği temizleyen olmadıktan sonra yolların hayatımızda ne değeri var ki?

Heceler kelimeleri, kelimeler sözleri, meydana getirirken, sözlerin bir önemi yoksa hecelerin kelimelerin var olmasının bizim için ne değeri var acaba?
Sorular, sorular cevabı var iken cevapsız bıraktığımız sorular! Tatmin edici hiçbir açıklaması cevabı olmayan, sorular ve cevapsızlığı!

Rotalar yollar içindir, yoldaki rotayı sildikten sonra rotasız yola çıktıktan sonra yola çıkmanın ne anlamı var?

Bizler nasıl bu hale geldik? Şehirlerimizi ,evlerimizi, gönüllerimiz nasıl işgal ettiler? Nasıl izin verdik, aynı apartmanda otururken yalnız yaşamanın kahrını yaşamaya?

Komşusu aç iken, yatamayan bizler şimdi nasıl oldu, komşunun mutfağında gözümüz oluyor ve onun aç olup olmamasının, bir değeri yok?

Neden Filistin de İsrail edepsizi Müslüman kardeşimizin, kanını akıtırken evlerimizde rahat yatabiliyoruz?

Suriye, Myanmar ve diğerleri de aynı durumda. Düşünelim ecdadımızı Fatihi Ertuğrul gaziyi, Yavuz sultan selimi, hayatları zulüm altında olanlara refahı adaleti götürmek için yıllarca at sırtında uykusuz geçirmedi mi?
Demek ki ete kemiğe bürünme ile, insan olunmuyor! Okumakla bilgili olunuyor gönülden anlayan insan olunmuyor…

Hayatın bize söylediği, bir "sır" var. Biz duyamıyoruz veya duymuyoruz veya duyuyoruz da işimize gelmiyor. Ecdadımız o "sırrı" hayatın sırrını duymuş ve gerekeni anında yapmış ve göç edip giderken bize miras bıraktı… 

Hani nerede, hayatın sırrı olan o miras bakın etrafınız her yer kan gölüne çevrilmiş durumda… Selam ve dua ile…
Mehmet Aluç
Yansıtanın, Yansımasındaki Anlamı Manayı

__________________
Mümin tövbe ile merhamet ister Rabbin'de affı için
Selam ve dua ile...
( Yansıtanın, Yansımasındaki Anlamı Manayı başlıklı yazı kul mehmet tarafından 1/3/2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.