Bir Tanrı nimeti olan evrensel enerji onu ancak içtenlikle dileyen kişilere akar; ona açık, varlığına inanmış herkes tarafından kendisi ve
çevresindekileri şifalandırmak için kullanılabilir. Şifacı aracılık ederek sağlığın tekrar düzelmesine yardımcı olur.Ruhsal şifada hastaya aktif olması tavsiye edilir. Ruhsal şifa fiziksel sağlığın ötesinde bir şeydir. İnsan iç ve dış çevresiyle uyum içinde olmadığı sürece tam bir iyileşmeden söz edilemez. Ruhsal şifanın hedefi mükemmel sağlıktır. Her birey kendi sağlığı konusunda sorumluluk üstlenmek zorundadır.
Bizi hastalığa iten olumsuz tesirleri olumluya çevirmektir. Şifacının sağlık hastalık konusundaki görüşü sıradan insanlardan oldukça farklıdır. Hastalık, olumsuz kutuba doğru itilmemizden başka bir şey değildir. Gerilim ile hastalık belirtileri arasında doğrudan bir ilgi mevcuttur. Dr.Joel Eker'e göreyaşam biçimimiz ve hayatımızı yönetmemimiz en önemli hastalık nedeni olarak ortaya çıkmaktadır.İnsanlar dört ayrı bedenden oluşmaktadırlar. Herhangi birinin beslenme kaynağından yoksun olması durumunda bağlantısı kesintiye uğrayabilir, kesinti ruhsal kata ulaştığında Tanrısal kattan ayrı düşmeye başladığının göstergesi olarak en vahim noktadadır. Ruhsal kattan enerji aktarma kesintiyeuğradığında şifa enerjisini de kesintiye uğratabilir ve alt kattan aktarılacak enerji son derece yetersiz kalır. Birey hastalık kutbuna doğru kaymaya başlar. Evreni her şeyin Tanrı tarafından dengede tutulan beden ve ruh enerjisi olarak gören şifacı evrenin dört kata ayrıldığını görür:

En yüksek kata= RUHSAL KAT,altındaki kata= ZİHİNSEL KAT,duyguların merkezi olan=ASTRAL KAT,ve maddesel olan=FİZİKSEL KAT.

Farklı katlarda farklı titreşimlerden oluşan enerji maddeleri bulunur.Şifa uygulamasında 6 AKSİYON vardır.

1-Her şey zihindir(İnsanlar kendi özlerini fark ettiklerinde sonsuz zihni Tanrısal Benlik aracılığı ile deneyimleyebilirler.)
2-Yukarıda ne varsa alt katlarda da o vardır(Alt katları inceleyerek üst katları kavrayabilirsiniz)
3-Titreşim prensibidir (Evrensel her şeyin kendine özgü titreşimi mevcuttur ,titreşimler olumsuz yönde etkilendiklerinde hastalık belirtileri ortaya çıkar ve diğer bölgeleri de etkileyebilir)
4-Her şeyin kutupları vardır (Karşıtlar aynıdır ve her şey kendi karşıtına sahiptir,karşıtlar doğaları itibariyle aynıdır yalnızca derece farkı vardır.
Nefretin sevgiya ızdırabın mutluluğa dönüşmesi mümkündür.Şifacı her düzeydeki olumsuz enerjiyi olumluya dönüştürerek yapar bunu)
5-Her nedenin bir sonucu prensibi mevcuttur,şans ve tesadüfi değildir hiç bir şey.Her hastalığın kökü olylar zincirinden başka bir şey değildir.
Bu neden-sonuç yasasına KARMA denir.(Sonuçta herkes ektiğini biçecektir)
6-Cinsiyet aksiyonu,her şeyin cinsiyeti vardır.Bizim anladığımız anlamda olmayan bu cinsiyet kavramı tüm katlarda mevcuttur.( Zihinsel katta
erkek cinsiyet prensipleri OBJEKTİF,dişi ise öznel SUBJEKTİFdir.Erkek prensibi duygusal katta ÖZGÜVEN ,İDDAACILIK ÖFKE ve dışa vurulaan duygular
halinde tezahür ederken,dişi prensp olarak KABULLENME,KORUMAve içe dönük duygular halindedir.insan olarak içimizde hem otoriter erkek unsuru
hem de kabule yatkın dişi unsururlarına sahibiz.)
Şifacı şifanın bilinçli benliğin eseri olmadığını bilir.Kişi ancak 'DİKKAT ETMEK' süratiyle kendi doğasını fark edebilir.Dikkat etmek şifacının yaşam biçimidir.
Zihin ve kalbin işbirliğini gerktirir.Tanrısal sevgi esastır.Ruhsal beslenmeleri daimi olan bütünleşmiş kişiler diğer kiilere yol gösterici olarak Tanrı tarafından
görevlendirilmişlerdir...

NİLÜFER DURSUN

( Evrensel Enerji Ve Ruhsal Şifa başlıklı yazı Nilüfer Dursun tarafından 3.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.