DİN BENİM……

‘’İSLAM’’ teslim  olmakdır. Örgütlerin veya bir kısım gurupların yaptığı gibi boşluk doldurarak ,Teslim almak değil…

Kime teslim olacağız. Ondan geldik ona gideceğiz. 

Bireysellik yönü.. Farz kılınan kurallarıma göre yaşa ,araya kimseyi alma,inkar gelme…

Peygamber efendimizin söz ve davranışları var. Vahiy yolu ile gelen Kur an var.Her davranışa veya söze bağlanan ilmi sonuçlar var.

Bu sonuçları çıkaracak alimler ve onların çalışmları var..

Tarikat ,alim olan insanların kamil sıfatını kazanmalarına eş değer ..

Güzel hitabet alim olmak için yetmez…Bilgi lazım ,bilgiye yorum lazım,yorum a kültür lazım..Salt kur anı okumak sizi bilgi sahibi yapmaz. Hafız lık yapıyorsunuz ezbere kur an okuyorsunuz ama  nagmel ı okurken bile okuduğunuzun ne anlama geldiğini bilmiyorsanız bu kişisel bir ibadetten öteye getimez.

Okuyorsunuz okuduğunuza anlam katarak aktarıyorsunuz. Artık sız alim olma yolunda ilerliyorsunuz…İlerlerken sizden önceki alim sınıfında n ehil insanların kıtaplarına takılarak sadace orada kalıyorsanız ..O zaman alimliğiniz yine sadece size dir.

      Öyle evrensel bir boyuta KAVUŞTU Kİ kişisel ibadetniz bile dergah kimliği kazandıysa artık yaptığınız sey ibadet değildir. O halde had bilmek fiziksel boyut içersinde de o sınır da durmak la başlar ...Sizin söylediklerine inanan ve yorumlarınızla yaşayan insanların kontrol dışına cıktıgını anladığınız an HADdınızı  ASMAK YENİ BİR DİNN YARATARAK ,dini refüze etmeye başladığınız an demektir.

     Mezhep sayısının bile milyonlara ulaşmadığı müçtehidlerinin yaşadığı dönemde lokalize yardım derneklerinin dini ritüelleri kullanarak ibadetten önce ibadetin sadece yardımlaşma kısmını kullanarak büyümeye çalışması çok özen gerektirir bir ibadettir. Bu özeni göstermediğiniz takdirder kitle giderek büyüyecek ve ŞAM  ŞEYTRANLARI da kmilik ve kişilik değiştirerek içinize sızıp allah rızası için yapılan bir hareketi  kul rızkı için yapılan ve çalışmanın önüne geçen bir harekete dönünşür. Bu dönüşüm allah korusun kurucu iradeyi bile şirke götürü ve dinden çıkartır. O zaman buyumnın sonsuzluğu diye bir husus dini oluşum ve cemaatler için mümkün değildir. Çünkü fiziksel büyüme , yeni bir din düzeni gibi görünüm kazanmaya sebep olurken DİN BENİM  diyerek en büyük günah ŞİRKE  de girmiş olursunuz. Onun yerine sayısal mürit fiziki yapı gibi yanlışa sebep olacak oluşumlar yerine fonksiyonelliğin arttırılarak ,yardımlaşma ile sosyal devletin gerçekleşmesine,suçla mücadele ile hukuk devletine saygıya ,toplumsal eğitimle en büyük diplomasız halk üniversitesine dönüşümü sağlamış olursunuz…  

( Din Benim başlıklı yazı HALİLİ tarafından 10.03.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu