Bu başlığı okuyan bu adam ne yapmak istiyor diye içinizden ister istemez bir burukluk geçebilir. Hayat tecrübeme dayanarak ve devamlı halkın içinde araştırma yaptığımdan bu başlığı rahatlıkla yazabildim. Benim ülkemde çok yanlışların yapıldığını gördüm.

İnsanlar nasıl parçalanır, nasıl kamplara bölünür. İsterseniz daha olumlu yaklaşımla “iyilik yapayım derken göz çıkartmak” deyimi ile başlayayım.

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri hükümetlerin icraatlarını inceledim. Her türlü konuda az çok bilgi sahibi oldum. Örnek verilecek bir sürü konu var. Bu yazımda yalnızca lojmanlar ve kamplar hakkında ki düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Benim esas zoruma giden her konuda olduğu gibi yaptığımız yanlışlar ortada. Ancak halen bir ders çıkartmayıp yanlışlıklar üzerine yanlışlıkları ekliyoruz.

Lojmanlar niçin yapıldı. Devletin memurları rahat etsin diye. Kamplar niçin yapıldı dinlenmek ve eğlenmek için. Soruyu sorduk ve kısaca cevabını da yazdık. Peki bu lojmanlara hapis edilen nedir. Vatandaşın içinden çıkan devlet kademelerinde veya kamu kuruluşlarında çalışanlar değil midir. Bu insanlar vatandaşa önder olacak, yol gösterecek, yardımcı olacak insanlar değimlidir. Vatandaşın içinden polisi, askeri, doktoru, hakimi, savcısı, öğretmeni v.b. çıkart lojmanlara hapis ettiğimiz seçilmiş insanlar, iyi fikirler, bu ülkeyi yönetenler değil midir. Hapis edilen bu ülkenin ruhu, can damarıdır.

Görüyorsunuz vatandaşın içinden ayırdık. Düşünceleri hapis ettik. Geriye ne kaldı. Vatandaşın içinde yardıma muhtaç, yol iz bilmeyen, en kötüsü şer odaklı insanlar. Her sıkıntısı olan koşuyor karakola. İstatistiki bilgilerde olaylar her geçen yıl artıyor. Suç örgütleri çoğalıyor.

Sizce halkın güvenliğini yalnızca emniyet tedbiri ile mi sağlıyacağız. Sosyologlar diyor ki eğer halk güvenlik güçlerinden uzak olursa emniyet güçleri kesinlikle başarısız olur. Bunu ben söylemiyorum. Halk bütün olmalı, her kesim ile iç içe olmalı.
Lojmanları kaldırsak, kampları kaldırsak, bütün devletin görevlilerini halkın içine yaysak ne olurdu acaba. Bu Türkiye bir senede düze çıkar.

Gözlerimizle görüyoruz ve bilim adamları, sosyologlar söyleyip duruyor. Asker emekli oldu mu halkın içinde uyum sağlayamıyor. Çoğunda psikolojik hastalıklar başlıyor. Polis emekli oluyor kahvecilik, şoförlük, korumacılık, bar fedailiği yapmaya çalışıyor. Onlar da halkla samimi olamıyor. Neden ? İşte bu lojmanlar ve kamplar yüzünden. Ben onu bunu anlamam halkından uzak olan bir devletin akıbeti kötü olur.

Lütfen yanlışlarımızdan dönelim iş işten geçmeden çaresine bakalım.


07.01.2010
( 36- Fikirleri Lojmanlara Hapis Etmeyelim başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 7.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu