Sağlığımız ailemiz sevdiklerimiz mi yoksa sigaramı 

Bir çoğumuzun hayatında öyle yer etmiş ki,onsuzluğu düşünemeyenlerimiz olduğu gibi  bir an dahi olsa onsuzluğa dayanamayanlarımız bile var.

Hatta öyleleri vardır ki, uykudan uyanır uyanmaz gözleri ilk onu aramaktadır.

Yine bazılarının beyaz kağıdını okşar gibi parmaklarının arasında tutması,dumanını ciğerlerinn derinliğine kadar çekmesi ve başını hafif yukarıya kaldırıp dumanını havaya doğru üflemesi...
  
Ateşiyle hem kendini yakmaktadır,hem  de bağımlısı olan insanları. Yanarken aynı zamanda bulunduğu ortamın havasını kirletmekte,içeni zehirlemekte ve içen insanlarla aynı ortamda bulunan diğer insanları da zehirlemektedir.

Gökyüzüne yükselen halka halka dumanını seyre dalarken huzur bulduğunu sananlar vardır.

Onsuzluğu hayal dahi edemeyerek onsuz yaşayamayacağını sananlar,
olmadığı zaman sinirlenerek deliye dönenler...

Hani bir çok insana deseler ki hayatından çıkar at,bir daha dönmemecesine fırlat gitsin.Böyle bir cümleyi söyleyene düşmanca bakanlar,sen ne diyorsun diye öfkelenenler... 

Bir an olsun hayatından fırlatıp atmayı da,bırakmayı da düşünmeyen/düşünemeyen çok insan vardır....

Ona öyle alışmışız ki,sanırsınız ki gecemizde,gündüzümüzde,
 efkarımızda,mutluluğumuzda ağladığımzda, güldüğümüzde
 üzüntümüzde, sevincimizde  hep sigaranın olduğunu düşünenlerimiz çoğunluktadır.
...

Öyle bir zaman geldi ki  ondan soğumaya ve nefret etmeye başladığımı anladım.
 
Yavaş yavaş zehirleyerek sağlığımı bozduğunun bilincindeydim.Buna rağmen yıllarca içmiştim. İçtiğim yıllarda soluduğum havadan, yediğim yemekten,içtiğim sudan tat alamıyordum.

Kokusuyla, dumanıyla,külüyle hem bulunduğum ortamın havasını bozuyor hem de ailemin ve sevdiklerimin sağlığını tehlikeye atıyordum.Kendimle birlikte onlarıda zehirliyordum.Birde şu lanetli şeye hergün verdiğimiz para. Maddi yönden kaybımızı da hesaplayacak olursak...

Düşündüm acaba sağlığım ,ailem ve sevdiklerim mi daha değerliydi yoksa yıllarca cebimden eksik etmediğim,elimden düşürmediğim
 şu lanetli şey mi.

Yıllarca içtiğim,beni yavaş yavaş zehirleyen,hem kendimin hemde ailemin ve sevdiklerimin  sağlığını bozan,maddi yönden de aile bütçesine yük getiren ve her yakışımızda binbir zorlukla kazandığımız parayı da yaktığımız şu lanetli şey  o kadar mı vazgeçilmezdi.

Yıllar sonra varlığından, kokusundan nefret etmeye başladığımı farkettim ve anladım ki dünyada sağlığımdan,ailemden ve sevdiklerimden daha değerli hiç bir şey yoktur.

O zaman önümde tek seçenek vardı.Sağlığım, ailem, sevdiklerim.

Ben sağlığımı, ailemi, sevdiklerimi seçtim.

Sigarasız hayat ne kadar güzelmiş.Kaç yıldır soluduğum havadan da,yediğim yemekten de,içtiğim sudan da daha çok tat alıyorum.
...

Ben sağlığımı, ailemi, sevdiklerimi seçtim,
Ya  bırakamam diyen sizler,

Sağlığınızı,ailenizi,sevdiklerinizi düşünüyorsanız o zaman hemen şimdi bırakın gitsin şu lanetli sigarayı.
Dinçer Demirel


( Sağlığımız Ailemiz Sevdiklerimiz Mi Yoksa Sigaramı başlıklı yazı kafkaslar tarafından 10.11.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.