Her gün mutlaka gazete okurum. En az beş altı ayrı gazeteyi göz gezdiririm.Bu gün "bir daha gazete okumayacağım" diye kendi kendime söylendim. Biraz sesim yüksek çıkmış olacak ki. Yan masada oturan arkadaşlar "ne oldu memur,sen böyle kızmazdın" diye tepki gösterdiler.

Milletin şaşırması normaldi. Kolay kızmam. Daha doğrusu 1996 yılından bu yana kızmak bir yana, dertlenmek bile bana yasaktı. Daha önceki yazılarımda bahsetmiştim. Ameliyat olduğum zaman, beni ameliyat yapan doktor Hürriyet bey bağırsakta bulunan arızanın sinirden kaynaklandığını söylemişti.

Aslında kızılacak çok olay var ama. Kızmakla sorunlar çözülmüyor ki.Herkes te az çok biliyor. Sanki dünyanın çivisi çıkmış. Bakıyorsun siyasetçiler işini yapmıyor. Çalışanlar doğru dürüst çalışamıyor. Bir kişinin yapacağı işi on kişiye yaptıran bir sistem. Eğitim sistemi de bir alem.işsizlik durmadan çoğalıyor. Medya bir tuhaf oldu.

İnanın gazetelerin çoğunda hep çıplak kadın resimleri.Medya bir de bunlara sanatçı muamelesi yapıyor. Gazetelerin baş sayfasında siyasetçilerin kavgaları. Askerin rest çekmeleri. Son sayfaya bakıyorsun bir sürü aslı olmayan transfer hikayesi. Bir bakıyorsun büyük kulüpler dünyayı alıyor.Milyon dolarlardan bahsediyorlar.

Adam aylık olarak benim anladığım eski parayla 500 milyar, yani 500 milyon TL alacakmış. Devlet memuru 30 yıl çalışmış, alacağı ikramiye 35 milyon TL. İnsan buna " Yuh olsun " demez mi. Dünyanın çivisinin çıktığı belli değil mi ?

Kimsenin parasında pulunda gözümüz yok. Bu parayı veren kulüp yöneticilerine seslenmek istiyorum. Koskoca 72.5 milyon nüfuslu Türkiye Cumhuriyeti Devletinde futbolcu mu kalmadı ? Bizde futbolcu mu yetişmiyor ? Yetişmiyor ise bu işin sırrı nedir öğrenelim. O kadar zor bir iş olduğunu düşünmüyorum.

Sizlere bu işin zor olmadığına dair belge de götereyim. Futbolun Türkiye kanadının dehası olarak gösterdiğim Derwal'a gazeteciler soruyorlar. Türk futbolcusunu beğeniyormusunuz diye. Verdiği cevaba bak. Sizde iki şey eksik biri alt yapı, diğeri kafa yapısı. Zaten her yıl sezon başlamadan önce futbolcular sağlık ve efor testinden geçer. Test sonuçlarına bakın. Avrupa da en dayanıklı futbolcular bizde varmış.

O zaman ne oluyor beyler. Yeter artık hepimiz insanız. Yaptığınız bu işlerle bizim insanlarımızla dalga mı geçiyorsunuz. Yoksa biz başka bir alemde mi yaşıyoruz. İyi ki küfür etmedim.

Bıktım artık bu siyasetçilerin kavgalarından. Bıktım artık yalan haberlerden. Bakıtım artık çıplak kadın resmi görmekten. Bıktım artık. Ben gazete okumayacak mıyım. Bundan sonra böyle devam ederse...

Bir daha gazete okumayacağım.



26.01.2010

( 76- Gazete Okumayacağım başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 27.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu