Siyasi konularda ortak görüşün olmayacağı şüphesiz.Türkiye'nin nasıl 12 eylül'e sürüklendğini yıllar sonra öğrendik.
Darbe şartları olğunlaşsın diye darbe tarihini bir yıl erteleyen darbeci zihniyet hala nasıl taraftar bulduğu konusunda Elif Şafak ve Teoman arasında geçen diyaloğları okumadan önce konuyu açmak istiyorum:

Elif Şafak;gençlerin sorğulama yapıtığını söylemekde ve gelecekden umutlu olduğunu görüşünde.

Teoman;Bir tv tartışma proğramında Kenan Evren'in "bugün olsa yine darbe yapardım"sözüne atıfla o zaman Kenan Evren'i alkışlayanlar salaklarmı ?diye sormakda.
Bu tartışmada geçen sözleri sizlerle paylaşmak istedim.Her okucu kendine göre yorumlayabilir:

NTV'de yayınlanan ve Banu Güven'in sunuduğu akşam haberlerine konuk olan yazar Elif Şafak ve şarkıcı Teoman 'Yeni bir başlangıç' başlığı altında Türkiye'de yaşamak ve huzuru konuştu.

ŞAFAK: TÜRK GENÇLERİNDEN UMUTLUYUM
Yazar Şafak, Türk gençelerinin diğer gençlere oranlada daha fazla sorgulayan, soru soran bir zihniyete sahip olduğunu söyleyince şarkıcı Teoman'ın konu ile ilgili sözleri stüdyoda buz gibi bir havanın esmesine neden oldu.

EVREN'İ ALKIŞLAYAN SALAKLAR MI?
Teoman, Elif Şafak'ın sözleri üzerine 'Kenan Evreni alkışlayan salaklar mı. Çok sinirlendim ben şimdi' dedi. Bu sözler karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Banu Güven de programın sonuna geldiğini belirterek yayına ara verdi.



( Elif Şafak,teoman Ve Gençler başlıklı yazı M.Filizman tarafından 30.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu