Öyle zamanlar olurda o an ki duygular içinden çıkmasını istemezsiniz. Saatler dursun istersin. Yakalamış olduğun o an hiç bitmezsin dersin. Böyle zamanlarınız mutlaka olur bilirim. Hele yüreğinde yazı aşkıyla yanıp tutuşan isen.

Gezinirsin iki arkadaş sahil kenarında. Deniz uyuyor, ağaçların yaprakları kımıldamıyor. Sabah ezanı okunmaya başlar. Çökerim rıhtıma uçsuz bucaksız ufuklara bakarım. Kurban oluğum Allahım şu an hiç bitmezsin. O hoş sedayı yüreğinin en derinliğine işlersin.

Bildim bileli sabah ezanlarını dinlemek beni bir tuhaf yerlere daldırıyor. Ezanların hepsi güzel bilirim ama ne bileyim işte. O an içimden öyle geliyor. İnanın son nefesime kadar sabah ezanı okunsa dinlemeye usanmam.

Buna benzer başka zamanlarım da var. Bir kemençe sesi duysam içim kaynar kalkıp oynayasım geliyor. Ya da bağıra bağıra türkü söylemek istiyorum. Uykum gelmesin devamlı dinlesem istiyorum.

Bu iki birbirine zıt duyguları niye anlattım. Belki bana bu adam kafayı yemiş diyebilirsiniz. Ama öyle değilmiş. Her ikisinin de en güzelliğini tadacaksın. Yüreğine sindereceksin.

Anamın sülalesinden bir kemençeci vardı. Memlekette düğün yapıyoruz. Millet o kadar çoşmuş, ezan okunuyor kimse duymuyor. Bizim kemençeci kemençeyi olduğu yere bıraktı. Kemençe sesi kesilince millet ezan sesini duydu. "Haydi Millet hep beraber camiye" diye bağırdı. Ben daha o zamanlar çocuktum.

Yıllar sonra yine bir muhabbet esnasında anama bunu sordum. "Oğlum o öyle birisi idi ezan okunmaya başlasın hemen kemençeyi olduğu yere bırakır namaza durur." dedi. Kan mı çekiyor bilmiyorum bende işte böyleyim. Doyamıyorum her ikisine de...


13.02.2010


( 110- Doyamıyorum başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 14.02.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu