Kasabanın en güzel kızıydı.Okul arkadaşları tarafından çok kıskanılırdı."güllü evin mağrur kızı" diye anılırdı.Herkes onunla arkdaş olmak isterdi.Ama o yalnızlığı seçerdi.
Arkadaşları ondan behsederken hep "güllü evin kızı derlerdi" Okulun tüm erkek öğrenciler o na platonik aşıkdı. Kimse ona seni seviyorum ;deme cesaretini gösteremedi.
Ahmet`de onlardan biriydi. Teyzesinin yanında okumuş.okul bitincede iş bulma amacıyla daha büyük kente göç etmişti.

Aradan uzun yıllar geçmişdi.iş güç sahibi olmuşdu.Kasabasını çok özlemişdi.Teyzesini ve kasabayı görmek için tatilini kendi kasabasında geçirmeye karar vermişdi; ama aklında hep güllü evin kızı vardı,
Bir akşam üstü kasabaya yıllar sonra döndü.

Teyzesi çok özlemişdi hasretle sarıldı. Kızkardeşinim yadiğarı, O nun büyük adam olmasını ne çok istemişdi.
Neler yaptın Ahmedim diye yanına oturdu. Sorular sormaya başladı.hayatından memnunmusun dedi " Ahmet iyi bir iş sahibiydi belki evlenmesi gerkidi ama henüz kararını vermemişdi.
İçindeki merak gittikçe büyüyordu nasıl sorsam acaba? Diye düşündü.sonun da
-teyze hani şu Güllü evin kızı vardı ya?
-evet Ahmet
bir an durakladı
-niçin soruyorsun Ahmet ?
-merak ettim bizimle aynı sınıftaydık da
-şimdi ne yapıyor?
-o kız evlendi.
Ahmet uzun uzun eski günleri düşündü o na yaklaşan olmamıştı O güllü evin mağrur ve yalnız kızıydı. Acaba onunla kim evlenmişti?.teyzesi eşi de aynı evde kalıyor demişti. Belki onu görme fırsatım olur diye düşünerek uykuya daldı.
Sabah uyandığında aklında hep o vardı. Kahvaltısını  yaptı.Teyzesin den müsade istedi. Eski arkaşlarını görmek için;ama aklı fikri"güllü evin kızındaydı"
.

Güllü evin kapısının önüne yaklaşınca eski günlerde ki gibi heyecanlandı.Biraz uzaklaştı, dikkat çekmemek için ,kapının açılmasını bekliyordu.Bir müddet sonra iri yarı sert bir yüz ifadeli bir adam dışarı çıktı.Hayır bu adam onun eşi olamaz diye düşündü.
Akşam eve dönüce tekrar konuyu güllü evin kızına getirdi
-teyza güllü evin kızının kocası nasıl bir adam?
-çok kaba bir adam.nasıl onunla evlendi anlayamadım
teyzesi bile bu evliliğe çok şaşırmıştı
Aklını bütün gece bu sorularla meşgül etti.Yarın O nun la konuşmalıyım diye düşündü; ama o cesareti bulacak mıyım diye düşünmekten kendini alamadı.

Ertesi gün yine aynı saatte güllü evin kızının evine gitti. Eşinin dışarı çıktığını görünce bir müddet sonra bütün cesaretini topladı, kapıyı çaldı.

-Kim o diye içerden bir ses geldi
-ben okul arkadaşım Ahmet diye bildi kısık bir sesle
çok şaşırmıştı yıllar sonra okuldan bir arkadaş,Ahmet`i görünce tanımakta zorlanmadı zira okulun en çalışkan öğrencisiydi bütün sınıf onu tanırdı.
-niçin geldin dedi.
-seni görmek için.
-ama ben evliyim bir gören olursa?
-zaten hemen gideceğim
-eşini gördüm nasıl bu adamla evlendin?
sen kimseyi beğenmezdin ?
_şimdi nasıl evlendiğimi anlayacaksın .Bana arka bahçedeki güllerden en iyisini getirirmisin? Ama ileri adım attığında geri dönmeyeceksin bu benim şartım.
Ahmet bahçede en iyi gülü bulma ümidiyle aramaya başladı. Daha iyileri var diye sona doğru yaklaştıkça iyi gül bulma şansı azalıyordu, sonunda iyi olmasa da bir gülle dönmüştü
-Getirdim bak.
-Ama bu en iyisi değil bu.
-Sona doğru daha iyisini bulurum diye düşündüm ama bunu koparmak zorunda kaldım dedi.
O zaman Güllü evin mağrur kızı;
- şimdi anladın mı bu adamla niçin evlendiğimi?
Ahmet bir şey soramadan evden uzaklaştı.

( Güllü Evin Mağrur Kızı başlıklı yazı M.Filizman tarafından 2/19/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu