İnsanlar Yaşadıkça
Sabahın erken saatlerinde işe giderken,veya yaşadığınız şehre gün doğmadan başka bir şehirden geldiğiniz oldu mu?
Şehir geceyarısı başka olur.Bazı insanlar için, hayat gece başlar.Sokaklar tenha.Caddeler ıssızdır.Kaldırımlarda ayak sesleri duyulur,Gecenin sessizliğini böler.
Gün boyu kirlenen şehir temizlenmeyi bekler.Gecenin sessizliğini bazen acı siren sesleri de böler.Belli ki,can pazarı vardır.
Gece boyu çalışan fırıncılar;sabah erken işe giden insanlar için; ekmek pişirmek telaşına başlar.
Kimsesiz insanların sığınacağı yerler vardır..Erken tüten bacaların verdiği sıcaklıklar.
Yada bir bankanın ATM si sığınacak yerlerdir,dışarda yaşayanlar için.
Bir nöbetçi eczane çalışanı sabahı uyanık karşılar.Birde asla farkında olmadığımız temizlik görevlileri. Gece boyu şehrin caddelerini sokaklarını biz insanlar için temizlerler . Sabah şehri insanların emrine amade hazırlarlar.Çok kişiler bu insanların hizmetinin bile farkında değildirler.
Ve şehir ışıkları sönerken yeni bir hayat başlar.
Şehir de kirlenmeye başlar,daha sabahın ilk saatlerinde,farkına bile varmayız;sanki caddeler hergece kendiliğinden temizleniyor.
Trafik yoğunlaşır,hastanye,bankaya gitmek isteyenler sabahı erken karşılar.
Yeni doğan bebekler hayata merhaba derler.Bir hayat yeniden başlarken,birileride yaşama veda ederler.
Cami avlusunda son yolculuğana uğurlamak içi toplanan,, aşina tanıdıklar bu vesile ile tekrar buluşur,hal hatır sorarlar.Sahte üzüntüler,keşke son kez görseydim diyenler.Ben daha yakınlarda görmüşdüm diyenler..ve tabii bu vesileyle ne yaptın?ev ,araba aldın mı? kızın okulu bitirdi mi diye kendi hayatlarından bahseden dostlar!
Ayrılıklar.Yeni aşklar şehir tekrar yorgun düşer akşam üstü.Ama şehri hergün sabaha hazırlamak zorunda olanlar var.Bizlar akşam eve döndüğümüzde yarın için hayat yeniden başlayacak.Ve bazı insanlar hayata veda ederken,yeni doğan bebekler yaşama merhaba diyecekler.
iNSANLAR YAŞADIKÇA;HAYAT DEVAM EDECEK...
(
İnsanlar Yaşadıkça başlıklı yazı
M.Filizman tarafından
2.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.