Hayal kurmak o kadar zor mudur ? Benim için gerçekten çok zor. Bunu çok iyi biliyorum. Güzel bir şiir yazmak çok güzel hayal kurabilmektir. Anladım ki şiir yazmak kim ben kimim.

Bazı insanlar vardır. Ömrünce hep doğruları yanlışlara anlatır.Yalnışları önlemeye çalışır.
Yarım asırdır böyle duygular içinde yaşayan biri kalkıp başlarsa şiir yazmaya sonuç ne olur ? İşte görüğünüz gibi rezil olur.Boşuna karalanmış sayfalar aslında yırtılıp atılır.

Ah bir yırtıp atabilsem. Hadi yırtıp attım. Peki yaşanmamış sayılabilir mi ? Ama yaşadım be kardeşim. Ne yapayım.İşte ben böyle cahilin tekiyim. Beni hoş görün.

Ah be kafam. Yok yok hata benim.Bazı büyükleri dinlemeliydim. Senin neyine gerek. Sen gerçeklerinle yaşamaya devam et. Zaten meydanlarda, muhabbet sofralarında, yüreklerin derinliklerine inen, gönüllerde taht kuran binlerce şair var. Çekil köşene. Hiç olmazsa yazılanları oku. Gönlün gözün açılsın.

Yazı dostluğu nedir ? Yazıları paylaşmaktır. Yalnız paylaşmak mı ? Daha da ileriye gidilip birbirimizi uyarmaktır. Ben bu akşam gerçek bir yazı dostu kazandım. Sakın başkaları alınmasın.Hepinizi çok seviyorum. En çok ta hatalarımı yüzüme karşı söyleyenleri severim. Çünkü bana doğruyu öğretiyor. Gerçek dost böyle olmalı.

Hiç bir kul dört dörtlük olamaz. Peygamberler hariç tabii. Biz aciz kullar da bildiğimiz doğrular doğrultusunda nefes alıp verdiğimizi zannederiz. Halbu ki çoğumuz gerçek doğruların ne olduğunu bilmiyoruz.

Eskiler söyler. Gerçek dostluk kavga ile başlar diye.Benim hikayem de aynen böyle oldu. Önce güzel bir dayak yedim. Keşke hepimiz böyle dayak atanlardan olsak. İsterseniz beni hergün yerden yere vurun. İnanın ağzımı açıp bir tek kelime edersem namerdim.

Bir kere daha dersimi ve nasibimi aldım. Veren kullardan Allah razı olsun. Zaten vermeyen kul nasıl karşılığını bulur. Amel defterine hiç yazılır mı ?

Neyse yine beyninizi patlattım. Kusuruma bakmayın. En güzeli hep iyi düşünün. İyi hayaller kurun. Kafanıza göre mutlu olun.

15.03.2010

( 139- Gerçek Dost Böyle Olmalı başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 15.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu