Uzun yıllar Ankara da yaşadıktan sonra memleketime dönmeli iki yıl oldu. Bu zaman zarfında kasabaya üç kilometre uzaklıktaki rahmetli babamdan kalan bahçedeki evinde yaşıyordum. Tıpkı eski günlerdeki gibi kuzine yakıyor üzerinde yemeğimi fırının da ekmeğimi böreğini yapıyorum. Bulaşık makinası yok elimde bulaşıkları yıkıyorum. Yazın neysede kışın buz gibi suyla zor oluyor. Bahçede yaşamak zor olsada çok güzel yanlarında var. Sabah kuş seslerine uyanıyorum. Kapıdan dışarı çıkınca her taraf yemyeşil. Çiçekler açmış ağaçlar çiçekte yada meyveye dönmüş yani burası cennet.


Kışın zeytine gidiyorum. Akşam zeytin seçiyoruz. Herşey çok güzel. İstediğim ve özlediğim hayat. Kasabada evim olmasına rağmen büyük şehirden gelip yine kasabada apartman dairesinde oturmak istemedim. He şu pandemim günlerinde eve kapanmak istemiyordum burada özgürken. Maske yok sokağa çıkma yasağı yok sosyal mesafe yok. Burada biz normal hayat sürmeye devam ediyoruz çok şükür. Bahçemiz ekliyoruz zeytin meyve ağaçlarına ilgileniyoruz. Yetiştirdikleri izi yiyoruz tamamen organik. Yani anlayacağınız keyfimiz beyde yok. 


Geçen yıl babamızdan miras bahçeyi üç kardeş çop çetip üleştik. Bana kümesi ve ağrıların olduğu yer düştü. Bir zamanlar annemle babamın iki yıldırda benim oturduğum yerde kardeşime düştü. Acaba ne yapsak kasabada ki evemi taşınsak yoksa kolları sıvayıp birazda borç yapıp bahçeye evmi yapsak. Artık bahçeden başka yerde yaşayamadık. Bizde bahçeye ev yapmaya karar verdik. 


Ustaları malemeydi oydu buydu derken dört ayda yüz metre kare yığma tuğladan üç oda bir mutfak salon iki banyolu betonarme evimizi yaptık. Taşınmalı bir hafta oldu. Çokta güzel oldu. İnşaata uğraşmak çok zor ama bir o kadarda keyifli. Ev yapmayı çok sevdim. 


Bir kaç sene sonra üzerine bir kat daha çıkacağım inşallah. Allah isteyen herkese versin. Bu mutluluğumu burada da paylaşmak istedim. Evim evim güzel evim
( Evim Evim Güzel Evim başlıklı yazı eray Özgör tarafından 22.05.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.