Son zamanlarda kitapevleri yerlerini cafelere bırakdı.
Nufus ve öğrenci sayısının artmasına rağmen kitap evlerinin yerlerini, cafelere bırakmasını, nasıl izah edeceğiz?
Ankarda'da Kızılay'da bulunan kitapevleri yerlerini daha çok getirisi olan cafelere bıraktı.Artık kitap okurlarının merakla aradıkları derğiler kitapları bulmak zorlaştı.

Zaman, zaman ist .gittiğimde zamanımın bir kısmını Kapalıçarşının sahaflar kısmında kitaplar arasında geçiririm.
Durum aynı kitapların yerini ders kitapları almış öğrenciler artık ders kitapları haricinde kitap okumak istemiyor.
Kayseri'de bir medrese içinde kitapevi ve cafe var.Buradaki kitapları bir arada başka şehirde bulmak mümkün değil .Ama kitaplar raflarda ,arkadaş grubları sohbette.Edebiyat derğileri öksüz okunmayı bekliyor,hangi kitap raflarda kalmak ister? Hangi edebiyat derğisi bu ekonomik şartlarda ayakda kalır?

Ömer Seyfettin'in Efruz bey'ini arara hale geldik neden? O zamanlar alaykonusu olan Efruzbey okumadığı halde hamala taşıtacak kadar kitap alırdı. Ah Efruzbey nerdesin? Diyesim geliyor.
Birde kitap israfı var. Batı ülkelerinde seçilen bir parkta kitap kurtları okudukları kitabı, bir başkası tarafından okunması için bırakılır ve ihtiyacı olan alır okurmuş,keşke bizdede böyle bir gelenek olsa.
İşin daha acı yönü yazarı tarafından imzalanan kitabların sahaf dükkanına düşmesi. Çok yakışıksız sanata ve yazarına değer verilmeyişi.

Öyle bir kitapla karşılaştım ki, öğrencisi öğretmenine imzalı kitap vermiş; adı Kompozisyon 1985 baskısı daha henüz kitabın sayfası açılmamış çok üzüldüm. Bu değeli kitabı severek aldım.
Kitaplarımzı ziyan etmiyelim onları, zaman zaman tekrar okuyalım.

( Kitapevleri Nasıl Kafeye Dönüşüyor? başlıklı yazı M.Filizman tarafından 27.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu