YILANINN YALANI... 
     KIŞ Uykusundan kalkmış, kıvrıla kıvrıla gelen yılanın soğukluğunda, sarılıyor Ukrayna denen güzelin bedenine,  acelesi yok nasıl olsa boğmasa bile yuttuğunda, boğmuş gibi olacak..
      Yılanlarında mahallesi vardır..Öyle her yılan her yeri dolaşmaz.Yılan dersin ama Alıp başını gitmez dağlara taşlara.. Bilir o mıntıkada ,hangi taşın altında farenin ,saman biriktirilmiş yuvası olduğunu, hangi dala hangi kuşun konduğunu bilir.. Annesi kaçıp kurtulsa da yarın  yeni yetişen yavrusunu düşüreceğini illa ki bilir.
     Bakmayın siz farelerin kavalcısına, o kökten fareyi tarihden silecek.Yılandan acımasız... Doğal dengeyi bozacak..Oysa  Bok böceğini fare yiyemeyecek, farenin yiyemediği bok böcegi, ağacın bedenine yumurtalarını bırakacak, ağaç içten içe kuruyacak.. Fare gidince, yılan aç kalacak.. Aç kalan  yılan, mıntıkasını genişletecek.. Ali Ağa nın ahırına kadar gelecek ineğinin memesindeki süte dadanacak...Ali Ağa süt verimi düştü diye yem yiyip ,"bok dökene dönüşeşen"  ineğini kesecek.. Süt bitince peynir, karaborsaya düşecek. Veli Bey, şarküterisinde sattığı 1kğ  peynirin yerine ancak yarım kğ koyduğunda bir süre sonra  şarküterisine kilit vuracak...
Al fareli köyün kavalcısının sana yaptığı..
Dün "Nato ne ki" diyen Trump yönetimindeki Abd, "Almanya kendi üzerine düşeni ödesin" deyip nato yu ve nufuzunu ötelerken yeni başkan Biden, silah lobisinin nufuzu ile Nato nun vazgeçilmezliğini, Varşova PAKTI dan ayrılan minnak devletçiklerin, Rus korkusu ile birleştirince, siparişlere yetişememe tehlikesini Amerikalı silah sanayici, derinden hissetti..
 Bu kavalcı öyle bir üfledi ki 20 seneden beri doğudan kopup gelen  Doğu Almanya nın, yükünü taşıyan Almanya hemen gayri safi milli hasıla sının %2 sini savunma sanayine ayıracağını açıkladı. Ardından Savunma konseyini toplayan ve" Nato nun beyin ölümü gerçekleşti "diyen Macron" savunma harcamalarını arttıracaklarını" açıkladılar..
Kaval üfleme, delikleri senkronize sekılde açıp kapatırsanız melodiye dönüşür. Melodi fareleri öyle etkiler ki çoluğu çocuğu bırakır sesin büyüsü ile peşine takılır.. Ve tüm bir ırk komple kavalcı nın insafına  kalmıştır..
Ukrayna lı" melodinin kakafoni" olduğunu duyan, gören ve yaşayanlar olarak bizzat yılanla kavalcının arasında kalmış ve hayatları kaymıştır.. Kurtuluş diye sıktıları, her kurşun uzaktan kavalın melodisine dönüşen bir melodi gibi kullanılmaktadır..Başkanları Zelenski "el s*ki ile gerdeğe giren" damat misali "benı kullan beni kullan" diye feryad ederken kendi halkını kurban vermektedir.. Bitmez bir yaranın müsebibi olmaktadır..
Rusya bir yılan, seni boğar. 2014 den beri savunmaya yönelik bir şey yapmadıysan Başkan olarak senin hatandır. Halkının hatası değil.. Biden ve silah lobisine kurban olma..

Torun Halili
( Yılanın Yalanı başlıklı yazı HALİLİ tarafından 13.03.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.