BÜYÜK AYAKLANMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ - Osman Batur sonraki günlerde dağa çekilerek gerilla harbi başlattı. Halk arasında ismi yıllar boyunca efsane haline geldi.
Biz Bizi Ne Kadar Tanıyoruz
Çin'in bugün dev bir hapishaneye dönüştürdüğü Sincan bölgesinin merkezi Urumçi'de 1940'lı yıllar boyunca kendisi ve halkının onuru için savaş veren Osman Batur, Müslümanlara düşmanlık edenlere boyun eğmemiş, adamlarıyla birlikte Doğu Türkistan'da gerilla harbi yürütmüştü.
İslâm Bey ile Ayça Hanım'ın evliliğinden dünyaya gelen Batur, çocuklugunu Altay'ın Köktogay bölgesi Öndirkara mevkiinde geçirdi.
12 Şubat 1940'ta Sarıtogay'da Akit Hacı Camii'ne yönelik saldırılar üzerine Çin'e karşı protestolara katıldı.
Biz Bizi Ne Kadar Tanıyoruz başlıklı yazı Mustafaoglu tarafından
29.04.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir.
Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu, kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.
İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz.
Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
- Yorumlar 2
- Yorum Yaz
- Tebrikler
- Beğenenler
- Popüler Yazıları
Yükleniyor...
Yorum yazmak için giriş yapın.



