Bir Kelime Ve Sözle Beyin Fırtınası Değil Çökme adına Bir Çöküşün Anatomisi

 Çöküş stok fotoğraflar | Çöküş telifsiz resimler, görseller | Depositphotos

Etrafımızı bakalım şöyle farklı olarak ve yorumlama adına bize ait olan ne var acaba? Sorunları asgariye indirecek ya da kökten çözüm getirecek bir düşünce yapısı var mı acaba bizimle olan, bize gülümseyerek bakan ve saran?

 

A-Farklı olarak yorumlamayla ile farklılaşmayı bize sunacak bu tanıma uyacak bir adım atanı bulmak çok zor. Pahalılıkla halkı soyan tüccar ve zenginlerin bizleri soydukça akan ağız sularının akmasına vesile olan adımlarının üstüne birer adım daha katarak bize para mal benim(oysa her şey alemlerin Rabbinin iken) diyerek kendi tanımı ile soymaya devam etmesine dur diyecek bir atılımı yeni bir yorumlamayla bize farklı olanı sunacak adımları bekliyoruz.

 

B-Böylesine bir dünyada itiraz edilse bile değişik bir yöntemle insanımızı soyarak ne yorumlama ve farklı olmak adına yeniden atılan adımları yıkacak potansiyele sahip haysiyetini paraya satanların çokluğuna rağmen değişecek bir şey olmayacak.

 

C-Cumbada oturan Cavidan arife günü yapacağı temizlik için alacağı ürünleri sıralarken ve fiyatlarını toplarken şaşkınlık içinde donup kaldı. Oysa daha bayram alışverişi şekeri tatlısı patlıcanı kabağı domates biberi ve Ayçiçek yağı alınacaktı ve nasıl hangi olmayan para ile alınacaktı endişesi içinde oturdu eski divanın üstüne. Bir an anlayış hoşgörünün silindiği vicdanın merhametin karanlığa kapatıldığı bir dönemde, temizlik deterjanlarını almaktan evde bulunan bulaşık deterjanını suya katarak temizlik yapmayı uygun gördü lakin alışveriş için yetecek paranın olmaması konusunda kararsız kalarak, gönüldeki sancıları acıları okuyarak çare olacak bir insanı beklemeye başladı lakin bu zamanda çıkar mıydı bilmiyordu ve beklemeye devam ediyordu.

 

D- Düşündükçe yalın anlatımıyla yalın olmayan insanı sıkan rahatlatmayan endişelerin içinde uzun bir zaman daha kalacağımız kesin.

 

E-Elif sevinç içindeydi yıllardır bir türlü diyete başlamak için çabalasa da bunu becerememenin pişmanlığıyla bozsa da, artık bu pahalılığın gelmesi ile market çarşı pazarda ürünlere el atılmayarak alınmamasının sonucunda haftalardır mutfakta ocakta pişen sıcak yemeğin olmasından dolayı çok az olsa da karınlarını doyuran bir makarna, bir şehriye çorbası ile idame ettirirken, bir haftada üç kilo vermiş sevinçlerden havalara zıplarken, çocuğunun da bundan mahrum kalarak gerekli vitaminleri alamadığından dolayı bitkin düşmesinin ardından gözyaşlarına boğulmuştu.

 

F-Fevkaladenin fevkinde hatta fevk’in (fevk: üst, yukarı) yanında geçmeyerek her bir yönüyle farklı olmak ve yorumlamayla alakası olmayan bir dünyada ve düşünce şekli ile şekillendirilmiş, şekilsiz bir dünyada yaşıyoruz! Hangi açıdan bakarsanız dünyaya ve insana ona ait doğru olan bir bakış açısına rastlamak pek mümkün değil!

 

G-Genel bir anlayışla bakılamayan insana, her şeyi ele alışıyla parçalayarak, insanı anlamaktan uzak fikri düşüncesiyle kasasını doldurarak, insanı anlamamak adına birleştirici tüm duygu ve hislerden uzak kalmasının sonucunda hayatı anlamamak adına yıkıcı ilgisiz tavrı neticesinde bizlerinde onları boykot ederek ürünlerini almayarak birkaç hafta yağsız tuzsuz yesek zaten ağzımızın tadı tuzu kalmadı belki elinde kalan malları çürüse de iflas ederler diye adım atanların meydana çıkmamasının sonucunda yaşadığımız şok ve anlamsızlıkla dolu bir dünyanın içinde çırpındıkça batıyoruz.

 

Mehmet Aluç


( Bir Çöküşün Anatomisi... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 3.05.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.