1 Yeni Senaryo



YENİ SENARYO

Biz bu senaryoyu biliyoruz. Filmini bile izledik defalarca. Bu senaryo hem de hiç yeni değil. Eski senaryoların bir benzeri. Batı aynı filmi yüzlerce kez çekmeyi sever. Aynı senaryoda birkaç değişiklik yaparak ve yeni bir film diye vizyona sürer. Anti-Nazi filmlerinin yüzlercesini hatırlayınız. Ya Titanik filmlerinin versiyonlarını. 
İşte ülkemizde de belirli aralıklarla gündeme getirilen bu kargaşa filmi yabancı olduğumuz filmlerden değil. Ne demiştik: Biz bu filmi görmüştük. Evet, biz bu filmi birkaç kez görmüştük.İç ve dış mihrakların ortak noktada birleştikleri anlaşıldı. Hapishanelerden boşalan Ergenokoncular, bir türlü izine ulaşılamayan Jitem, bir türlü yakalanamayan Yeşil zihinlerde hep kuşku yaratıyordu 
Hep gizli bir korku kovalıyordu düşünen beyinleri. Ordunun darbe hevesinden arındığı söylense bile kimsenin pek inanası gelmiyordu. Herkes bunu temenni ediyordu ama yüzyılları aşan darbe tarihinin bu kadar çabuk değişeceğine kimse inanamıyordu. Nitekim bu son olaylar korkuları depreştirdi. Yine mi aynı günlere dönüyoruz. 
Bir günde 24 ölü.Olacak şey değildi. Bir partinin eylem çağrısı ertesi gün tedhiş ve terör hareketine dönüşüyordu. Üstelik aynı partinin sabıkalı eş başkanı eski tüfek 12 Eylülleri hazırlayan anarşi ve terör olaylarının baş aktörlerindendi. Girdiği olaylardan hep sıyrılan, tutuklandığı hapishaneden kolayca kurtulan, binlerce suç ve cinayetten kolayca aklanan bu zavallı kışkırtıcı yine baş roldeydi.Attığı tweetlerle ortalığı ayağa kaldırmış, olaylar olup bittikten sonra aradan sıyrılmış, kendini unutturmuştu. 
Şimdi yeni bir komplo ile karşı karşıyayız. Uyuyan hücreler uyandı. Zinde kuvvetler harekete geçti. Paralel yapı tutukladığı darbecileri dışarı salıverdi ve onlarla ittifaka girdi. Başarısız yargı darbesinden sonra pusuya girdi. Şimdi çift koldan hareketle demokrasiye yeni bir tuzak peşindeler. Bu tuzağın hazırlayıcısı içte Ergenekon ve Paralel yapı, dış düşmanların ittifakıdır. Bu yerli ve yabancı şer güçlerin ittifakı milli iradeyi boğmaya azmetmiş durumda. 
Ergenekon yapılanması yıllardır batıya bağlı çalışıyorken güçlenmiş ve batının isteklerinin milli menfaatlere aykırı olduğunu fark etmiş, ona başkaldırmaya Rusya ve İran gibi dış güçlerle ittifak arayışına gitmişti. Durumun kötüye gittiğini, örgütün elinden sıyrıldığını fark eden İsrail ABD-Almanya-İngiltere kumpanyası paralel yapıyı devreye sokarak Ergenekon’u zayıflatmış, sonrada yargı darbesiyle idareyi ele almaya çalışmış, başarısız olunca da geriye çekilmiş, ancak Ergenekon yapılanmasını aralarında gizli bir anlaşma yaparak salıvermiş, onlarla ittifak yaparak hükümeti yıkmak için yeni bir harekete kalkışmıştır. 
Yeni Roma dediğimi ABD ve işbirlikçileri yeni bir eylem planı içindedir. Dikkat edilmesi gereken şu noktadır ki düşmanlar anlaşmış ve aralarında demokrasiye karşı ittifak yapmış durumdadır. Yapılması gereken bu ittifakın acilen bozulması ve düşman güçlerin birleşmesinin önlenmesidir. 
Bu yapılanma PKK ve Işid gibi paravan örgütleri de kullanmasını iyi becermektedir. Algı operasyonlarında deneyimli bu düşman koalisyonu özgürlükleri milli iradenin yok edilmesi için kullanmaktan çekinmemekte, dışta ve içte ihanet medyası bu eylemlerde başrolü oynamaktadır. 
Maalesef bazı siyasi partilerde bu oyunda rol almakta gecikmemekte, bu darbeci zihniyetten iktidar elde etme hayalleri kurmaktadır. 
Bu geçmişte de böyle olmuştu. Sicili o zamanlardan bozuk partiler yine aynı fiili işlemeye pek heveskâr görünmektedir. Darbenin iç dış mihrakları el ele vermiştir. Basın ayağı da tamamdır. Dış basın ve mihraklar da hazırdır. İç ve dış terör örgütleri de rollerini oynamaya dünden razıdır. İşte uluslararası sömürü mekanizması işe el koymuş, elinden çıkmaya hazırlanan büyük pasta için kollarını sıvamıştır. 
Yöneticilerin işi zordur. Yapılması gereken çok iş vardır. Gerekirse bazı özgürlüklerin azaltılması, darbe güçlerinin çeşitli yollarla zayıflatılması şarttır. Ayrıca büyük bir istihbarı faaliyete, olayları oluşmaya başlamadan önlem almak hayati ehemmiyette işlerdendir. Anti-terör timleri ve karşı eylem planları hazırlanmalı iç ve dış güçlere hadleri bildirilmelidir. Bu oyun bozulmalı, bu oyuna karşı oyun geliştirilmeli. Bunun için yeni stratejiler belirlenmelidir. Bunun için stratejistlere ihtiyaç vardır.

Ahmet Kemal

( Yeni Senaryo başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 2.06.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.