1 Akıl Tutulması

 AKIL TUTULMASI




Bu ülkenin tarihinde yaşanmış birçok akıl tutulması olayı vardır. Bunlar bu ülkenin insanına zarar vermiş, tarihin şanlı sayfalarına kara leke olarak yerleşmiştir. 
İslam toplumunu bölen fitne hareketlerinin ilki Cemel ve Sıffin vakalarından sonra Hz. Osman’ın öldürülmesi, Hz. Ali devrindeki karışıklıklar ve başta Hz. Hüseyin olmak üzere Peygamber evlatlarının katli. Yahudi’nin hainane planlar İslam ümmetini bölmeye varmış, önce Haricilik sonra Alevilik adı altında bölünmeler yaşanmıştır. 
Bu bölünmeler bugüne kadar sürmüş, bugün e İslam’ın en büyük problemi haline gelmiştir. Bugün Deaş’ın varlığı bu harici anlayışın çağımızda yeniden hortlatılması olmuş, o günkü haricilik İslam’ı nasıl içten vurmuşsa, bugünkü haricilikte İslam’ın çok yönlü bir şekilde zor durumda bırakılmasına neden olmuştur. 
Bu gün İslam dünyasını karıştıran batı entrikaları Yahudi’nin açtığı bu fitneyi her zaman canlı tutmayı bilmiştir. Musa’nın boşluğunu bulan Samiri fitnecisi gibi Hak dini saptırıp putçuluğa varan, insanı yahut kuru aklı putlaştırmaya yol açan bu felsefi inanışlar İslam’a büyük darbe vurmuştur. 
Altın ve gümüş hırsı, makam ve mevki düşkünlüğü gibi belalar yanında şöhret ve liderlik şehvetleri İslam Alemi’nin baş belası kesilmiştir. Allah için yaşamak ve ölmek yerine sapık düşünceleri hak yerine ikame ederek küfrün ekmeğine yağ sürenler bu gün ortalığı tutmuş durumdadır. Mısır’da darbeci Sisi, Irak’ta Deaş faciası, Afrika’da Boko Haram cinayetleri ve dünyanın çeşitli yerlerine yayılmış El-Kaideci zihniyet sureti haktan görünen batıl düşünce ve hareketlerdir ve İslam’ın güzel yüzünü kirletici rol üstlenmektedirler. 
Hristiyan ve Yahudi dünyası bu gün İslam dünyasını her alanda sıkıştırmakta ve İslam’ın tarihsel gelişimindeki akıl tutulmalarını kaşımaktadır. Bu akıl tutulmalarından kurtulmak İslam dünyası olarak bilim, kültür sanat ve düşünceye dayalı yeni bir forma kavuşmak zorundadır. Aksi halde daha çok akıl tutulmaları yaşayabiliriz. 


Ahmet Kemal




( Akıl Tutulması başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 25.10.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.