ERDOGAN DÜSMANLIGI
ATATÜRK DÜŞMANLIĞI..
TOGG'a bok atmakla büyük olunmaz. Hukumet alınmaz.Kadro ve projen varsa ortaya iddianı koyarsın seçmeni ikna edersin ve hükumeti sen alırsın.
Dünyadaki diğer marka otomobil üreticileri bile birbirileri hakkında bu kadar aşağılayıcı ifadelerde bulunmaz..Belli odak noktalarından servis edilmiş aşağılayıcı  haberleri tessüfle izliyorum..Gece gündüz çalışan bir mühendis kadrosu,ne olacağını bilmedikleri bir kör kuyuya parasını atan is
adamlarina  küfür etmek yakışık almaz.
Turan adayı  bir devletin siyaseti ,Atatürk düşmanı bir güruhla Erdoğan düşmanı bir güruh arasına sıkıştırılacak kadar kücültülemez.
Bu ülke de Köprü insaatlari yapıldı.İstanbul a ilk köprüyü yapan Süleyman Demirel hakkında yine bu guruh ileri geri konusmustu 1990 lara geldiğimizde 2.köprü hakkında yine mimarı Özal hakkında ileri geri konuşmuştu. 3.köprü yapılırken sessiz kalmayan ve Türk insanına hizmeti çok gören dıştan ayarlamalı bu güç yine demediğini koymadı..Bugün 2 milyonluk Paris i 2 ye bölen Sen Nehri üzerinde çeşitli dönemlerde yapılmış çoğu sanat eseri değerinde 37 köprü vardır..Londra yı 2 ye bölen Themis Nehri üzerinde trenlerin de gecebildigi 9 köprü vardır..Tarihi dokuların korunmasına vesile olan bu kopruler şehrin ruhlarına da vücut vermiştir.. Tarihin  ve tarihi yapanların katledildiği ülkemizde tarihi binalari duvarları depremler yıkmadiysa, mezar kazicilari onlarda yikmadiysa kaçak yapicilar eliyle tarihi dokular ülkemizin en güzel şehrinde yok edilmiştir. 
Atatürk yoktan var ettigi ülkeyi, sermaye birikimi oluşturarak ortaya çıkardığı iktisadi tesekuller,anayasal bir devlet tesekkulu ile tebadan ,kişiye dönüşümü, TSK nın kokusunu aldığı 2.dunya savaş tehditi ile güçlendirilmesi, en merkezi yerden en ücra vilayetlere kadar öğretimin yaygınlaşması hep onun zamanında olmuştur.. 
Sonra gelen İnönü 2.adamların yaşadığı zorluklar yanında 2.dünya savaşı şartları ve İttihat Terakkinin yaptığı savaşa girme hatasından özenle kaçınma ama savasacakmis gibi de hazırlıklara bulunma ile ilk dönemini geçirmiş ve TC ne cok partili hayata geçişle hükumeti değiştirebilme yeteneğini  armağan etmiştir.. Adnan Menderes sevilse de yada ihtilalcilerin nefrete dönüştürücü etkisi ile sevmeyeni olsa da ülkenin kaderinde yol asfalt baraj çalışmaları ile imzası olmus ve Demirel gibi bir bürokratını Turk siyasetine armağan etmiştir..Ataturk un de düşlediği ama savas tehdidi ve bütcesizlik  sebebi ile yapmadığı, doğuyu batıya bağlayan günlerce sal bekleyen kamyon ve diğer arac sürücüleri Birecik köprüsünü yapan Menderes e dua borcu vardır.  Şehadeti ile Türk demokrasisinde zalimleri,ABD menşeili cumhuriyet değerlerine ilk saldırıyı gerçekleştirenleri ifşaa etmiştir.. Süleyman Demirel, Türk Demokrasi hayatında Menderes sonrası Imza sahibi kim ne derse desin köprüler yapmis barajlar insaa etmis, Anadolu ve Trakya yı sulama kanalları ile tanıstırmıs Menderes in idam sonrası oluşturulan asker korkusu demokrasi icin 6 defa emirle ya da ima ile gitmesine her gidişle "sonra kurtar bizi baba" ile dönüşü demokrasi mücadelesine ısrar etmekle katkı sağlamıştır.
Dava adamı Necmettin Erbakan,Alpaslan Türkeş ve Bülent Ecevit inanç ve azim örnekligi ile bir ülkenin kimsesiz kalsa da Kore deki diplomatik gosteri hariç Turk askerini Kurtuluş Savasından sonra ilk kez Kıbrısa çıkarmış ve 200 yillik hatadan dönüşü saglamislardir..Dava adamliginin ne olduğu sadece dunya ya değil Necmettin Erbakan 28 Şubat sürecinde Akp nin amerikan menseiili özel harp taktiklerine,ihtilal denemelerine  dikilecek kadroyu Türk Demokrasisine hediye etmiştir. Bülent Ecevit Devlet Bahçeli ortaklığı oluşturulan kurumlar ile cetebası haksız kazanç sahibi ķöpegi gibi kullandığı gazete ile 7 ayda %7oy alan birisini alt etmis TC ni bir beladan korumuslardir..oluşturulan bağımsız kurumlar ve uygulamaya koyduklari finansal kurallar kriz uzerine kriz  geçiren dunya ülkelerine rağmen ülkeyi korumaya açık ihlalleri ve kendi bankasını soymayı ortadan kaldırmıştır.Feto çetesinin yine haksiz edinimlerinde tasfiye sürecinde katkı sağlamıştır..Recep Tayyip Erdoğan Türkiye nin global bir güç merkezi olarak görünmesine uluslararası tanzim edici rolünü verdiği gibi  kus uçmaz kervan geçmez dogunu batının kuzeyin güneyin dağlarına tüneller köprüler viyadikler yapmis deniz üzerine havalomanlari yapmis her biri gelişme adayı vilayetlere üniversiteler açmış yol catlari şehirler arası yol güzergahlarıni modern hastane binaları ile tanistirmistir..Askeri elektronik sahasında Savunma sanayinde gemi insaalari ,arama istasyonları ile Turk insaninin önüne hedef koymuştur..Fransa bile bize göre köy olmuşsa modernizm icin biz örnek alınıyorsak yapılanlara  tu kaka demek vicdana sığmaz.. 
TC vites yükseltmiş 4.nesil motoru anlık olarak yakalamıştır.. Mercedes in Renault a Volvo nun Çin e imalat yaptırdığı bir dönemde, markalaşma nin kalite kontrole dönüştüğü, fason imalata standart getirdiği dünyada mars ı mi keşfedecegiz?Onu da yaparsa Türk Devlet büyüğü yapar..
Atatürk e yada Türk  siyaset büyüklerine küfür ederek bir yere gelinmez..Yıllarca siyasetin içinde  emekli birisi olarak  diyorum ki partimizde delege olmayı başaramadık. .2002 yilindan beri bırakın yaptıklarını Genel Baskan olarak kalmak bir başarı ülkenin idarecisi olarak kalmak ikinci başarıdır..Küfür  fikrin yoksa  vardır...

TORUN HALİLİ
( Erdoğan Düsmanlıgı Atatürk Düşmanlığı başlıklı yazı HALİLİ tarafından 30.10.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.