1 Börek
İki veya üç  tertip bir araya  gelmeye görsün ne sohbet biter ne anılar."Askerlikten ne anladın"diye sorsalar bana,iki şeyi anladım birincisi  zamanın kıymetini-üniversiteyi askerden sonra okumuştum-ikinci ise sabretmeyi öğrendim.Nizamiyenin  kapısından girerken umutsuzca,"geçer mi bugünler be"demiş ve üzülmüştük oysa terhis olalı yıllar geçti.Her işe başlamak güçtür zaten çünkü tüm başlangıçlar sona mahkumdur.

Evli olanlar için biraz daha zordur  hem eşlerini hem çocuklarını özledikleri için askerlik yapmak,telefonla konuşurken hıçkırıklara  boğulan çok arkadaşlara  tanık olmuşumdur..İnsan en çok sivil hayattaki özgürlüğü özlüyor mesela,istediğin zaman dışarı çıkamazsın,istediğin saatte yatıp istediğin saatte kalkamazsın,kimseye kabadayılık yapamazsın vs.

Halk arasında;yeşil mercimek, bulgur pilavı,ıspanak,kabuska,bezelye,pırasa asker yemekleri sayılır eğer bunlardan birini yemediyseniz veyahut bilmiyorsanız hemen sorarlar:"Sen askerlik yapmadın mı?"

Güzel günlerdi,ne zaman bir dilim börek yesem veya ne zaman bir börekçinin önünden geçsem hep aklıma geliyor  hem toprağım hem de tertibim  olan Hasan'la  börek sardığımız anlar.

Acemi birliğimiz alaydı,beş bin asker vardı yaklaşık,mutfak çok geniş tabi  önümüze  koydular tepsi tepsi yufkaları,tezgahlara geçip kol böreği sarıyoruz  öğleden sonra,kahvaltıda verilmek üzere.Hasan'la hem havadan sudan konuşuyoruz hem çalışıyoruz ama  ben bir tane sarmadan o üç-dört tane sarıyor,yarışta değiliz  kimse şu saatte bitecek diye baskı da yapmıyor,elinin benden hızlı olduğunu düşünerek  becereksizliğime veriyorum.

Çok geçmeden anladım meğerse beş-altı yufkayı birden sarıyormuş ve dönüp bana:
"Tek tek sarmakla biter mi bunlar?"demesini hiç unutamıyorum.
( Börek başlıklı yazı berberce tarafından 1.11.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.