Öncelikle şunu söylemek isterim ki unutmak sevmek kadar güçtür. "Sevdiğimiz kişi doğru kişi mi?"diye düşünür dururuz. Sonra "Gerçekten seviyor muyum?" demeye başlar bide onu düşünürüz. Bu sorulara cevap ararken yeri gelir hayatı unutur iç dünyamızda kayboluruz yeri gelir etrafımızdaki insanlar ile kavga eder huzursuz oluruz. Sadece bir sorunun bile içinden çıkamazken unutmayı ya da sevmeyi basit bir şey olarak görürüz. Sizce de bu kadar kolay mıdır?

Er ya da geç bir cevaba ulaşırız. Verdiğimiz cevaba göre ya sorgusuz bir aşk başlar yada unutma çabalarına doğru adım atılır ve ilişki biter. Taraflar birbirleri ile yaşadıkları anıları hatırlar sadece. Unutmak zordur çünkü bir yaşanmışlık öyle tek kalemde silinmez. Aslında önemli olan da sonucun başarılı olması ya da olmaması değildir. Bunun için atılan adım ve çabadır aslında önemli olan.

Bir de şu açıdan bakalım evet unutmak gerekiyor ama neyi?
Sevgiyi mi?
Yaşanılan anıları mı?
Karşıdaki kişiyi mi? 
Bana sorarsanız sevgi kalpten gelir ve gerçekten kalpten gelen bir duyguyu beyin ne kadar istese de unutamaz. 

Yaşanılanlara gelirsek eğer yaşananlar insana ders verir. Yapılan hatalarda tekrara düşülmeyi önlemesi gerekir. Bu yüzden bence yaşanılan anıları da unutmamanız gerekir. Çünkü anıları unutmak aynı hataya tekrar düşmeye ve çıkmaz bir döngüye girmeye sebep olur.

Son olarak sizin unutacağınız karşıdaki kişi olmalıdır. Size zarar veriyorsa ya da vermişse unutulması gereken odur. Zor olan da aslında onu unutmaktır. 
( Unutmak Da Sevmek De Zordur başlıklı yazı _Gezgin_ tarafından 14.12.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.