Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

Cahillerden Yüz Çevir

Cahillerden Yüz Çevir


Cenâb-ı Hak buyuruyor:


Bismillahirrahmanirrahim

“Sen af yolunu tut, iyiliği emret ve cahillerden yüz çevir.” (A'raf, 199)

Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:


“Yiğit dediğin, güreşte rakibini yenen kimse değildir; asıl yiğit kızdığı zaman öfkesini yenen adamdır.”  Atalarımız; çalıda gül bitmez, cahile söz yetmez demişler. 


 Uyeyne ibn Hısn Medine’ye geldi. Yeğeni Hürr ibn Kays’a misafir oldu. İbn Kays, Hz. Ömer’in yakınlarındandı. Meclisinde  hâfızlar ve fukahâ da bulunurlardı. Halîfe halkın işlerini bunlarla görüşürdü. Uyeyne Hz. Ömer’in huzuruna girdiğinde, Ey Ömer, bize ne bol dünyalık verirsin, ne de aramızda adaletle hükmedersin, dedi.

Hz. Ömer öfkelenerek Uyeyne’nin üzerine yürüdü. Halife, bu densizi tepeleyeceği sırada yanındaki yeğeni İbni Kays müdahale ederek:

Yâ Emirel-müminîn  Allah Teâlâ, Sen af yolunu tut, iyiliği emret ve cahillerden yüz çevir.” (A'raf, 199) buyurdu. Uyeyne de o cahillerden biridir, dedi.


Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 0
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com
Cahillerden Yüz Çevir

Cahillerden Yüz Çevir

Ferhadi Ferhadi