Kimse hiçbir şey yapmadığı için kusursuz biri sayılamaz.

Çünkü hiçbir faydalı iş yapmamak başlı başına bir kusurdur.

Bazı insanlar hiçbir işin ucundan tutmaz, risk almaz, üretmez, kimseye faydası dokunmaz. Dünyada yiyici, tüketici, kirletici ve fazlalık olarak yer kaplar sadece.

Halbuki insanın aşağılayıcı gözle baktığı o hayvanlar bile her birinin mutlaka bir faydası dünyaya bir katkısı vardır. Bunu bütün canlılar için genelleyebiliriz ama her insan için genellemek mümkün değildir.

 

Halbuki insan harekete ayarlıdır. Gözleri var görmek için. Kulakları var duymak için.

Elleri var iş yapmak için. Akılları var düşünmek, fikir ve çözüm üretmek için.

Ayakları var yürümek istediği yere gitmek için. Kalpleri var sevmek ve merhamet etmek için. Vicdanları var adaletli olmak için. Dünyası var yaşamak için.

Ağızları var yemek yemek, su içmek ve hayatta kalmak için. Dilleri var hayır konuşmak için. İnsan olarak var dünyayı imar etmek için.

İnsan olarak var kulluk etmek için. Çünkü insan özgür iradeli, iyiyi kötüyü seçebilen, öğrenebilen, bilgi üretebilen, tercih yapabilen, akıl, bilinç, vicdan ve şuur sahibi bir varlıktır. İşte insan bunları doğru yerde, doğru bir şekilde kullanmadığı, sorumluluğunu yerine getirmediği zaman kusurlu, zararlı bir varlık olabilme özelliğini taşıyor.

 

İnsanların her şeyleri varken hiçbir şeyleri yokmuş gibi yaşamaları niçin?

 

Sen söyle niçin?

 

( Sen Söyle Niçin başlıklı yazı DüşTerzisi tarafından 10.02.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu