1 Gerçek İslami Hayat
Gerçek İslami Hayat

Gerçek İslami Hayat


MÜSLÜMANCA YAŞAMAK

En zor olan bu. İki yüzyıllık tahribattan sonra Müslümanca yaşamak oldukça zor. Aslınca zor değil. Ama yetiştirilme tarzımız, içinde bulunduğumuz ortam buna sürekli engeller çıkarıyor.
Dışardaki ayartıcılar, içerdeki ayartıcılar hep önüne çıkıyor insanın. Çocukluktan ergenliğe geçişte okul duvarındaki sinema afişleri kanı kaynayan öğrenciler için ayartının en büyük vasıtasıydı. Yıllar sonra onların etkisi midir nedir, o ayartıların esiri olduk.
Sokaktaki arkadaşlarımızın ayartısı hiç te yabana atılabilecek gibi değildi. Hep safi zihinleri idlal eden vaziyetteydi. Sınıf ortamında cereyan eden hadiseler bizi o günah deryasına yaklaştırıp duruyordu.
Eğitim camiasının inkâr ve ifsada kürek çeken faaliyetleri içindeki zavallıları İslami yaşamaktan uzaklaştırma amaçlıydı hep. Yıllar sonra bir can yeleği gibi atılan tasavvufi etkiler zaman zaman etkili olduysa da şer güçler her gün yeni bir saldırı dalgasıyla bizi boğmaya çalışıyordu.
Biz hep mükemmel İslami hayatı erteliyorduk. Efendimiz gibi yaşamak. Onun sünnetine yapışarak bu günah deryasından kurtulmak. Akşam erken yatıp, gece namazına kalkmak ve geceyi zikir ve tefekkürle geçirdikten sonra sabah namazına cemaate katılmak, fecre kadar ibadet ve taatle geçirdikten sonra işrak namazını kılıp biraz uyumak. Sonra kalkıp kahvaltı yapmak. Öğle vaktine yakın kuşluk namazını kılarak öğlen namazı cemaatle eda ettikten sonra biraz sohbet ve muhabbet etmek. Ardından kaylule uykusuna yatmak. Sonrası nasıl olsa gelirdi.
Ama biz bunu hiçbir zaman başaramayacaktık. İş hayatı buna maniydi. Biz bu mazerete sığınarak yılları geçirdik. Kayıp yıllar hep pişmanlıkla geçti. Hep İslami hayatı erteledik.
O Kâinatın Önderinin mükemmel hayatını yaşamak için hep bir ümit taşımaktaydık, ama nedense bu ümit bir türlü kuvveden fiile geçmiyordu. Bir türlü muhasebe yapamıyorduk. Bu bizim tatmin olmamızı önlüyor, biz de tatmini hep başka yerlerde arar olduk.
Aldığımız ölüm haberleri hep bir uyarı gibi geliyor, ama biz uyanamıyorduk. Şimdi bir büyük duaya ihtiyacımız var. Umarım bu dua gelir bizi bulur da yalan ve dolanlarla dolu hayatımıza bir son verir, gerçek hayata erişerek ömrümüzü tamamlarız.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 26.8.2018 
( Gerçek İslami Hayat başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 17.02.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.