Milli Birlik Ve Beraberlik
Milli Birlik Ve Beraberlik

Birlik önemli. Bu birlik gerek ailede, gerek toplumda olmazsa olmazlardan. Milli birlik ve beraberlik şuuru da en önemlisi. Birleşin, ayrılmayın. Topluluk rahmettir, ayrılık azap.

Bütün bunlara rağmen en çok korkulan ayrılık neden büyük bir tehlikedir ve neden oluşmaktadır. Ayrılık hayvani bir histir, insani güç birleşmeyi emreder, hayvan gücü temsil eder. Hayvani nefis egodur.

Kabilin Habil’i öldürme nedeni güzel eşe sahip olma duygusudur. Bu en iyiyi, en güzeli elde etme duygusu ve hırsıdır ki bencilliğin dürtüsüyle ilerlemekte, bireyleri ayırmakta, kavgaya itmekte, toplumları ayrıştırmakta, savaşlara sebep olmaktadır.

Egoları yok eden, nefisleri terbiye eden din ve onun ahlaki öğretileridir. Bu öğreti yayıldığı, benimsendiği ve içselleştirildiği takdirde ayrılık yok olur ve birlik ruhu canlanır.

Demek ki birlik, beraberliğin kaynağı ilahi öğretidir. Bir de geçici birlikler vardır ki bunlar menfaat birlikleridir. Ama bu birliklerin ömrü çok kısadır. Menfaat sürdüğü sürece devam eder, ortadan kalktığında ortadan kalkar.
Milletlerin birliği olmazsa olmazlardandır. Aksi halde millet ortada kalmaz. Vatan mefhumu yok olur.

Esasen milletlerin varlığını tesisi eden en büyük kuvvet te devlettir. Devlet olmadan millet olmaz, millet olmadan devlet olmayacağı gibi. Millet olmanın olmazsa olmazlarından biri de vatandır. Ancak bu birlik ve beraberlik için ortak kültür ve değerlerin oluşması, bu değerler çerçevesinde birliğin ve beraberliğin güçlenerek devam etmesi gerekir. Bu da devlet sayesinde olur. Devlet eğitim, asayiş, adalet ile bu birliği sürdürür.

Eğitim, asayiş ve adalet bu birliği sürdürmede olmazsa olmazlardandır. Önce adalete bakalım. Büyükler ne diyor; küfür ile devlet daim olabilir zulüm ile olmaz. Bu yüzden denir ki devlet adaletle kaimdir. Adalet mülkün temelidir.

Milli birliğin başladığı yer ailedir. Aile iki karşı cinsin uyumu ile tesis edilmelidir. O halde devlet aileyi sağlam temellere oturtmalıdır. Birlik ve beraberliğe buradan başlamalı, fertleri evliliğe hazırlayıcı eğitimi mutlaka başarmalıdır. Evlilik okulları bunun için iyi bir araçtır. Ancak yeterli değildir. Gerek medya, gerek sivil toplum kuruluşları bu konuda duyarlı olmalı, aileyi tahrip edici her şey bertaraf edilmeli, toplumsal refleksle yok edilmelidir. Homoseksüelliğe yönelik tüm çabalar başlamadan önlem alınmalı, aileyi tahrip edecek her şey için ön çalışma yapılmalıdır.

Devlet bu birlik ve beraberlik için stratejik planlar yapmalı, gerek hukuki, gerekse kurumsal çalışmalar ivedilikle ele alınmalıdır. Bütün bu edimler topluca ele alınmalı, aile bakanlığı bu işlere riyaset etmelidir. Ancak üzülerek söyleyelim ki aile bakanlığı tam tersi hareket ederek, feminist akımların etkisinde kadını korumak adına aileyi tahrip eden çalışmalara ön ayak olmalı, hukuksal tahribat yüzünden ailenin yıkılmasına sebep olmakta, erkek düşmanı tedbirler yüzünden cinayetler artmakta, toplumsal birlik büyük darbe almaktadır. İşte koruyucu devlet tahrip edici fonksiyon üstlenmekte, dış güçlerin oyununa gelerek birlik ve beraberliğe en büyük engel ve bu birlik ve beraberliğin en büyük düşmanı haline gelmektedir.

Ahmet Kemal
( Milli Birlik Ve Beraberlik başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 25.02.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.