SAHTEKAR 
Cumhuriyetin 2.Yüzyılında İzmir de Büyükşehir Belediyesi eliyle İktisat Kongresi  yapildı.
İzmir,1.yüzyılda Atatürk e suikast girişimi ile damgasını vurmuştu..2.yuzyilda da Atatürk un manevi sahsiyetine tecavuzle damgasını vurdu.. .1.Kongre de TC nin kredi meselesi,istihsalin(üretimin )tanzimi,gümrük meselesi,vergiler,vesaiti nakliye(nakliye araçları) adı altında raporlanması 23 Şubat 1923 tarihinde Misakı İktisadi adı ile yapılmıştı. İsçi köylü esnaf tacir,1135 delege ile toplanmıştı.. İzmir işgalden kurtulmuş 5 ay sonra ilk iktisat kongresi toplanmıştır... Daha cumhuriyet ilan edilmemişti.. Cumhuriyet in kuruluşundan önce yazılan ilk recete idi.. Son recete yazmak isteyenleri 2.yuz yil da İzmir İktisat kongresi katılımcıların da gördük..Dehşete kapıldık
Pisuvara işersen sorun yoktur.Cami duvarına işersen problem olur..Hatta eceli gelen köpek benzetmesi ile karşılaştırılırsın..
Ya da Suleyman Demirel in dediği gibi bulunduğun çadıra devamlı sataşan muhalifleri yanına alırsın ki çadıra dogru işerse çadır kirlenir. Dışarı doğru işerse sana muhalif olanları kirletir..Sen hangi çişçişin?
Tunç Soyer in Başkanlığını yaptığı İzmir ilinde yapılan konferans sin "sadakate davet" temalı 6.Günü konuşmasında S.önder sadakati tanımadığı minvalde bir konuşma yaptı.. "Sınırları tanımıyorum" derken Tc nin sınırları bayrağa devlete sadakati olmadigini sadakatin otoritenin kullandığı  bir araç olduğunu beyan etti..
Aynı partinin vekili S. Temelli baska bir toplantıda yaptığı  konuşmada HDP nin aldığı oyların 40 senedir ölenlerin intikamı seklinde lanse ederken dag talimatı ile hazırlanan hdp listelerine sadakatini gösterdi.. 
TC değerlerine sadık değilim diyenle dağa sadakat gösterisinde bulunan sizin ABD tetikçisi olarak sahtekarlığınızı zaten biliyoruz.. Süpriz degil 
1991 seçimlerinde dağın terorstini doğrudan meclise getiremeyip, dağın listesini meclise getirenler bugun is başında ve fırsat buldugu her platforma TC ne kinlerini kusmaktadır..
"Kusmuklu demokrasi" demokrasinin arıza halidir..Bir sofrada hep beraber yemek yeniyorsa, kusmak sadece kusana ait bir problem değil masaya ait bir problemdir  ..
2.yuzyila hazırlık gibi oluşturulan İzmir iktisat kongresinde yine S.Önder isimli HDp nin listesinden vekil olmuş kişi TC değerlerine saldırıya devam etmis Atatürk e"Yurtta Sulh cihanda da sulh karşılığı 100 yıllık avans aldı "demiştir..
Tunç Soyer, sende buna çanak tuttun..
Hdp nin CHP başkanını ,genel merkeze davet i,genel baskanınsa  Çanakkale Zaferine denk getirilen özel günüde değiştirerek meclisde ziyaret ederek , icabet eden Atatürk un mirasının temsilcisi zat,demokrasiler de SEÇMEN vardır.Secmenin %90 ina ihanet ettin...
Hic kimsenin oyu fanatik degilse bir partiye angaje degildir..Ülküculerın hepsinin oyu bu partiye angajedir ..Diyebilir miyiz?Atatürkçülerin oyu blok olarak şu partiye gidebilir diyebilir miyiz?
Sen ,Atatürk  ün mirasına sahipken ve temsilcisi olarak orada dururken ve ben cumhurbaşkanı adayım diyerek dağa ve dağı masa olarak kullananlara sinyal  yapıyorsan sende sahtekarsın..
Ülkücüleri bölerek ,onu güçsuzlestirme çabasına girenler,mitoz bölünme ile herbiri bir lider adayı olan ülkücüleride pasifize ederek ,yada diğer minik partilere bölünmesine yol açarak  yabancı menseili odaklara hizmet ediyorsanız sizde sahtekarsiniz..%1 lik partilerin liderlerinin gösterdiği adaylık cesaretini göstermediniz.. 
Cami de Atatürk e dua edilmedi diyerek imama ses edenler, kongre salonunda  Atatürk e küfrederken  sesinizi cıkarmadıysaniz siz de sahtekarsiniz..
İzmir iktisat kongresi 2 yuzyil gibi bir manifestoya dönüştürmek isteyenler
Sahtekarlar beyannemesini ortaya çıkmasına vesile oldunuz..
Sahtekarlarin sesi çok çıkıyor diye bu  memlekette sahtekarlardan mütevellit degildir..
Hareketlerinize dikkat edin secmeni kandıramazsınız kendinizi kandırdığınız gibi 
Bu secim çoğunuz icin lider olarak girdiğiniz son secim olacaktır.. 

Torun Halili
( Sahtekar başlıklı yazı HALİLİ tarafından 22.03.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu