Eğitim: En Büyük Meselemiz

Eğitim en büyük meselemiz


EĞİTİM: EN BÜYÜK MESELEMİZ

Toplumlar ve milletler için en uzun vadeli yatırım eğitimdir. Ülkenin bekası milletin varoluşunun kaynağı eğitimdir. Roma düşmanlarını eğitimle köleleştirdi. Batı dünyayı eğitim ve kültürel hegemonya ile sömürmekte.

ABD’nin Osmanlı’dan başlayarak ülkemizde kurduğu okullarda yetiştirdiği batı uşağı adamlar vasıtasıyla kendine bağımlı hale getirdi ve kolayca sömürgeleştirdi. Aynısını diğer batılı ülkeler de sömürdükleri ülkelerde yaptılar. İçimize saldıkları batı kafalı aydınlar ve yöneticiler efendilerine hizmeti büyük bir özveriyle yaptılar.

Cemil Meriç’im müstağripler dediği bu aydınların tohumu bu okullarda atıldı. Robert Kolej ve onun devamı Boğaziçi Üniversitesi, ona paralel açılan Ortadoğu üniversitesi ve yıllardır sayıları 7 nin üzerine çıkarılmayan üniversiteler( İstanbul Üniversitesi, İstanbul teknik Üniversitesi Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Yıldız Üniversitesi) bu işlevi gönüllü olarak yerine getirmişlerdir. Anadolu’daki yabancı liseleri saymayacağım. 40’ı aşkın olduklarını sandığım bu okulların fonksiyonunu merak edenler araştırabilir.

Batı yahut benim deyişimle Çağdaş Roma’nın ayakta kalışı sömürüye dayanıyor. Bu sömürüyü de en iyi şekilde içerdeki elemanları vasıtasıyla yapabilir. Bu elemanların yetiştiği yer kendilerine bağlı okullardır. Ancak batı daha ileriye giderek sömürgeleştirdiği ülkenin her şeyini olduğu gibi tüm eğitim sistemini de ele geçirmekten geri kalmamıştır.

İşte buradan eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir nebze anlayabiliriz. Ancak milletler zaman içinde imalat hatası olarak yetiştirilen önderler eşliğinde meselelerine sahip çıkmaya davranırlar. Her türlü engellemelere rağmen başlattıkları hareketler iyi netice verir. İmam hatip Okulları işte böyle bir harekettir. Eğitimin millileşmesi hareketi. Tam anlamıyla olmasa da millileşme hareketi iyi sonuç vermiş, memleketin idaresini ele alma çalışmaları yapan bir kadro yetişmiştir. Her türlü saptırma (Fetö hareketi) , tahrip, engellemelere rağmen kervan yola çıkmıştır.

Eğitimde diriliş denebilecek bu hareket yönetimde dirilişe varacaktır. Bu diriliş ve isyan hareketi ülkenin kaderini Müstagriplerin elinden almaktadır. Bu bir devrimdir, evvela devrimi devirecektir. Sonra sırasıyla yerli milli olanı yerleştirecek, ülkenin batı hegemonyasından kurtuluşu ve özüne dönüşünü sağlayacaktır.

Eğitim onun içim en büyük meseledir. Eğitim diriliş hareketinin kadrolarının yetiştirilmesidir. Geleceğimizin teminatıdır. Kurtuluşumuz ve bekamız ona bağlıdır. Küfür ve isyan bataklığından onun sayesinde kurtulabileceğiz. Elverir ki onun önemini bilelim ve onu ihmal etmeyelim.

Batının korkusu da budur. Kölelik zincirlerini ancak eğitim sayesinde koparabileceğimizi ve özgürlüğümüzü yine onun sayesinde daimi kılacağımızı biliyor ve bu kaleyi sıkı sıkı korumaya çalışıyor.

Bu yüzdendir ki biz de bu meseleyi her şeyden öne alarak gerekli çalışmaları yapmak zorundayız. Eğitim üzerine kitabımız (e- kitap watpatt İsmail Karaosmanoğlu Eğitim Üzerine)da bu konudaki fikir ve önerilerimiz açıkladık. Umarım ilgililer ilgilenerek bizimle iletişime geçebilirler. Bu alanda tetebbuatı olan zevata da başvurabilir, gerekli araştırmalar yapılarak bir komisyon marifetiyle en iyiye ulaşılabilir. Kalın sağlıcakla.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 31.8.2018
( Eğitim: En Büyük Meselemiz başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 2.04.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.