1 Ekonomist Eniştem
Ziyaretin kısası makbuldür ama bazen akrabalar arasında bu kural çiğnenebiliyor,bir hafta,bir ay,üç ay...
Gecenin yarısında pancar motoru gibi bir ses,uykularımın kaçmasına sebep olduğu gibi sinir küpü olmama da sebep oluyor ve bu ses,büyük enişteme ait,horultusunu belki üst komşular  bile duyuyor.Yastığı yorganı topladığım gibi diğer odada aldım soluğu,kapıları da sıkıca kapatıp derin bir 'oh'çektim.Dünyalar varmış kendimi  şırıl şırıl çeşmelerinin aktığı,mis gibi orman kokusunun estiği yaylada hissederek mışıl mışıl uyumuşum bu gece,sabah çok enerjik kalktım bu yüzden,pozitif enerjimi  herkese ama herkese yaymak istiyorum.

Benim eniştem bir ekonomist,sabahtan akşama kadar haber kanallarından  gözünü ayırmaz, ben siyaset konuşmaktan kaçınırken o   gece gündüz siyaset konuşmaktan hoşlanır.

-Yahu milletvekili mi olacaksın ya sinema ya belgesel ya müzik ya da başka program yok mu,dediğimde kanalı değiştirir kızdığımı anlayarak  fakat yarım saat sonra yeniden açar.

Biraz peltektir  eniştem "R" harflerini söyleyemez o konuşurken gülmemek elde değil, Murat'a Muyat,Serdar'a Seydar,Bayram'a,Bayyam,Ramazan'a Yaramazan,Aynur'a Aynuy,Tarık"a Tayık der.

Kılıbıktır eniştim ablamın sözünden hiç çıkmaz,maaşını alır, ablama teslim eder,ihtiyaç olunca da çocuklar  gibi para ister,bu yüzden ekonomist diyorum kendi parasını borç istediği için tüm banka kartları da ablamda durur.

"Cepte paya olunca çok haycarım"der.(r harflerini  söyleyemediği için yazdım yanlış anlaşılmasın yeni kelime icat etmiyorum.)

"Türk sinemasının olduğu yer kaçıncı kanal,"diye soruyor,
-On dokuncu kanal,diyorum o ise yirmi beşinci kanalı açıp soruyor:
-Aşağıya mı yukarıya mı?
-Enişte senin matematiğin nasıldı,diyorum
-İdaye edey,diyor.

İlahi enişte,kanalın yerini bulamıyor  bir de:
"Bu ülkenin ekonomisi düzelmez,"diyor,ekonomi düzelir de zihinler düzelir mi,bu tartışılır.
( Ekonomist Eniştem başlıklı yazı berberce tarafından 2.05.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.