1 Kabak
Kışın  tam ortası,hava buz gibi,soba kütür kütür yansa da odayı ısıtmaya yetmiyor,kar yağdığı zaman seviniyoruz çünkü hava biraz  sıcak oluyor ancak kırağı yağdığı zaman ise don oluyor kutuplardaymışcasına  hep üşüyor böylece hastalanıyoruz.

"Çocuklar vardan yoktan anlamaz."derler bizim oralarda,üç dört yaşlarında bir kız yiğenim var tutturmaz mı,"ben kavun yicem,"diye.Köy yerindeyiz,ilçeyle aramızda yirmi kilometre var üstelik yollar kapalı o aylarda kavun bizim için  bulunmaz Hint kumaşı.

Rahmetli Mustafa amca gelmişti o gün eve sordu:
-Ne istiyormuş Sevgi hanım?
-Kavun yicekmiş koca amcası,ne yaparız ne ederiz bilmiyoruz,kendini yerden yere vuruyor,inatlaşıp hiçbir şey yemiyor.
-Bundan kolay ne var,hemen buluruz.

Şaka yapıyor zannettik şöyle demişti  Mustafa amca çocuğun olmadığı bir yerde:
"Kabak mı kavun mu bilmez çocuk,kabak turşusu var,kabağı dilimlerimiz ona da "kavun'deriz eğer yemezse önce annesi yesin ki inandırıcı olsun.

Öyle de oldu çocuk iki dilim  kabak yedikten sonra sesini kesti,demek ki bizler çocukluğumuzdan  beri meyilliyiz kandırılmaya.
( Kabak başlıklı yazı berberce tarafından 15.05.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.