Nedir Bu Bilderberg ?---1. Bölüm--
Bugüne kadar Bilderberg Toplantıları diye bir şeyi hiç duymamış bir kişi kaldığını sanmıyorum. Eminim herkes duymuştur ama işin doğrusu bu oluşumun neyin nesi neyin fesi olduğu hakkında hiç kimsenin bir bilgisi yoktur.
Evet...Hiç kimse Bilderberg Grubu ya da Bilderberg toplantılarının gerçek amacı hakkında herhangi bir şey bilmez zira toplantı hangi ülkede yapılırsa yapılsın konuşulanlar asla ve asla dışarıya sızmaz.
Toplantının yeri bellidir. Hangi ülkelerden hangi temsilcilerin katıldığı bellidir ama toplantılarda neler konuşulur, ne gibi kararlar alınır işte bu dışarıya sızmaz. ( Dışarıya tabii ki bir basın açıklaması yapılır. Hatta güya toplantıda konuşulanların tutanakları sunulur lakin gerçek konuşmalar asla yansımaz.)
Mesela ABD ve AB Türkiye’nin Rusya’dan S-400 Füzesi satın almasını istemiyor. Böyle bir gündem var. Birileri oturur ‘’ Bu seneki Bilderberg buluşmasında Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400’leri iade etmesi, eğer bunu yapmazsa ambargo uygulanması kararı alındı.’’ Diye yazar.
Peki Bilderberg buluşmasında öyle bir karar alınmış mıdır? İşte orası sır?
Evet... Sırlarla doludur Bilderberg. Ancak bilinenleri de oldukça mide bulandırıcıdır.
İşte bu 1954 Yılında kurulan, 1957’den itibaren Türkiye’den de temsilci veya temsilcilerin katıldığı, hatta üç kez ev sahipliği yaptığı, varlığı günümüze kadar gelmiş olan yapı kimsenin dikkatini çekmemiş mi?
Gördüğümüz kadarıyla resmi olarak ilk kez 1998 Yılında zamanın Fazilet Parti Milletvekili Zeki Ünal’ın dikkatini çekmiş ve yazılı bir soru önergesi ile zamanın Dışişleri Bakanı İsmail Cem’e sormuş.
Şimdi gelin o güne gidelim.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul Tutanağı
20. Dönem 3. Yasama Yılı
109. Birleşim 25 Haziran 1998 Perşembe ( 2. Oturum )
Karaman Milletvekili Zeki Ünal’ın, Bilderberg Grubuna ilişkin sorusu ve Dışişleri Bakanı İsmail Cem’in yazılı cevabı (7/5154)
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına
Aşağıdaki sorularımın Dışişleri Bakanı Sayın İsmail Cem tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.
20.5.1998 Zeki Ünal Karaman
Geçmiş yıllarda Sayın Bülent Ecevit, Sayın Erdal İnönü, Sayın Mesut Yılmaz ve Sayın Hikmet Çetin’in katıldıkları, İskoçya’da 14-17 Mayıs 1998 tarihleri arasında Bilderberg Grup toplantısına siz de katıldınız. Bilderberg’le ilgili “Masonluk ve Kapitalizm” isimli Bilim Araştırma Grubu tarafından hazırlanan 1992 baskılı kitabın 134 üncü sayfasında “Bilderberg Grup 1954 Mayısında Hollanda’nın Osterbeek kentindeki Bilderberg Oteli’nde toplanan bir gurup Yahudi tarafından kuruldu. Grubu tasarlayıp oluşturan asıl kurucu İsveç Franmasonluğunda üstad-ı azam Yahudi din adamı Joseph Retinger (1887-1960) dir. Bu gizli grubun finansmanının önemli bir kısmını Amerika’daki Yahudi Rockefeller Vakfı tarafından karşılanır. Diğer finansör ünlü Yahudi banker Rothschild ailesidir. Bilderberg çok uluslu hükümet gibidir.” denilmektedir.
Ayrıca aynı kitabın 135 inci sayfasında : İrlanda’nın Dublin şehrinde çıkan “Newa Nation” isimli dergi Ocak 1964 tarihli sayısında Bilderberg grup hakkında şu bilgileri vermektedir : “Bir dünya devleti kurmak için Bliderberg teşkilâtı B’nai B’rith tarikatı ve diğer gizli Yahudi teşkilâtları ile gayet sıkı işbirliği yapmaktadır.” şeklinde bilgi verilmektedir.
Sorularım şunlardır :
1. Kaynaklarda Bilderberg hakkında verilen bilgiler yanlış mıdır? Yanlış ise “Bilderberg grup” nedir? Nerede, niçin ve ne maksatla, kimler tarafından kurulmuştur?
2. Bilderberg grupa hangi ülkeler katılmaktadır? Türkiye üye midir?
3. Bilderberg grup toplantısında hangi konular görüşülmüştür? Kıbrıs ve Heybeliada’da açılması düşünülen Ruhban okulu görüşülen konular arasında mıdır? Arasında ise ne gibi kararlar alınmıştır?
4. Bilderberg grup toplantı tutanakları açıklanacak mıdır? Açıklanmayacaksa sebebi nedir?
5. Bir basın toplantısı yaparak Bilderberg Grup toplantıları hakkında kamuoyuna açıklayıcı bilgi verecek misiniz?
T.C. Dışişleri Bakanlığı Batı Avrupa Genel Müdür Yardımcılığı 23.6.1998 Sayı : AVGY-98-110.120- 1076-9739 Konu : Soru önergesine cevap TBMMBaşkanlığı Genel Sekreterliğine İlgi : TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliğinin 28 Mayıs 1998 tarih ve A.01.0.GNS .0. 10.00.02- 7/5154-13011/31231 sayılı yazısı.
Karaman Milletvekili Zeki Ünal tarafından yöneltilen yazılı soru önergesine cevap teşkil eden metin ilişikte sunulmaktadır. Saygılarımla arz ederim. İsmail Cem Dışişleri Bakanı
Karaman Milletvekili Zeki Ünal Tarafından Bilderberg Toplantısına İlişkin Olarak Dışişleri Bakanı İsmail Cem’e Yöneltilen Yazılı Soru Önergesi
1. Kaynaklarda Bilderberg hakkında verilen bilgiler yanlış mıdır? Yanlış ise “Bilderberg Grup” nedir? Nerede, niçin ve ne maksatla, kimler tarafından kurulmuştur?
Bilderberg toplantılarının ilki Mayıs 1954’te Hollanda’nın Oosterbeek kentindeki Bilderberg Otelinde yapılmıştır. Toplantısının adı buradan gelmektedir. Böyle bir toplantı ihdas edilmesi ve daha sonra Bilderberg toplantıları adı altında kurumsallaşmasına yol açan fikir, II nci Dünya Savaşı sonrası dönemde Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’nın önde gelen şahsiyet ve siyasetçilerinin biraraya gelerek önemli uluslararası ekonomik ve siyasî konularda fikir teatisinde bulunmak suretiyle batı camiasını etkileyen belli başlı karmaşık sorunlara ilişkin olarak daha iyi bir anlayış ortamı oluşturma arzusuyla ortaya çıkmıştır. Bilderberg toplantılarının menşei hakkında bazı kaynaklarda çeşitli spekülasyonlar ileri sürülmektedir. Ancak, Bilderberg toplantıları güncel uluslararası sorunlar hakkında çeşitli ülkelerden yüksek düzeyli sorumlu kişilerin görüşlerini açıklamalarına fırsat veren yararlı bir uluslararası forum olarak kendi alanında saygın bir yere sahiptir.
2. Bilderberg Grupa hangi ülkeler katılmaktadır : Türkiye üye midir?
“Bilderberg toplantıları” adlı kuruluşun Daimi Komitesinde Avusturya, Belçika, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Norveç, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre, İngiltere, ABD ve Türkiye’den özel kişiler bulunmaktadır. Daimi Komitede Türkiye’den Selahattin Beyazıt ve Suna Kıraç yer almaktadır. Türkiye’nin bu kuruluşa devlet olarak üyeliği bulunmamaktadır. Anılan toplantılara geçmiş yıllarda Türkiye’den bir çok mümtaz şahsiyet katılmıştır.
3. Bilderberg Grup toplantısında hangi konular görüşülmüştür? Kıbrıs ve Heybeliada’da açılması düşünülen Ruhban Okulu görüşülen konular arasında mıdır? Arasında ise ne gibi kararlar alınmıştır?
Dışişleri Bakanı Sayın İsmail Cem 14-17 Mayıs 1998 tarihleri arasında yapılan Bilderberg yıllık toplantısının 17 Mayıs sabahı yapılan oturumuna katılmış ve “Türkiye’nin Avrupa Birliği ve NATO ile uzun vadeli ilişkileri” konusunda bir sunuş yapmıştır. Dışişleri Bakanı İsmail Cem yaptığı sunuşta, Türkiye-AB ilişkileri hakkındaki görüşlerini ayrıntılı olarak dile getirmiş, Türkiye’nin Avrasya’da merkezî bir konum ve işlev esas alarak oluşturduğunu, bu şekilde batı ittifakı açısından da Türkiye’nin öneminin arttığını izah etmiştir. Sayın İsmail Cem ayrıca, Türkiye’nin ekonomik gelişmesi ve civar ülkelerle yoğun ekonomik ilişkileri hakkında da bilgi vermiş, bu ekonomik gelişmeyi bazı komşu ülkelerin desteklediği teröre karşı mücadelede önemli harcamalar yapmamıza rağmen gerçekleştirdiğimize dikkat çekmiş, terörle mücadele alanında da büyük mesafe almış olmamızın bundan böyle Türkiye’nin önünü daha çok açacağını anlatmıştır. Sayın Cem’in sunuş yaptığı oturuma, NATO Genel Sekreteri Javier Solana, İngiltere’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Sir David Hannay, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yorgo Papandreu ve ABD’li diplomat Richard Holbrooke da katılmışlardır. Sözkonusu oturumda ağırlıklı olarak Türkiye-AB ve Türk-Yunan ilişkileri ele alınmıştır. Kıbrıs ve Heybeliada Ruhban Okulu sözkonusu oturumda görüşülmemiştir.
Bilderberg toplantıları görüş alışverişi yapılan bir forum olup, herhangi bir karar alınmamaktadır. Bilderberg toplantılarının, Sayın İsmail Cem’in katılmadığı, diğer oturumlarında ise, NATO’nun genişlemesi, Asya krizi, Avrupa Para Birliği, uluslararası kuruluşların etkinliği, Avrupa Sosyal Modeli gibi konular ele alınmıştır.
4. Bilderberg grup toplantı tutanakları açıklanacak mıdır? Açıklanmayacaksa sebebi nedir?
Bilderberg toplantılarında yapılan konuşmalar ve bunları izleyen tartışmaların özet tutanağı Bilderberg sekreteryası tarafından hazırlanmakta ve bilahare katılımcılara kitapçık halinde ulaştırılmaktadır. 14-17 Mayıs 1998 tarihleri arasında İskoçya’nın Ayrshire kentinde yapılan toplantıya ilişkin tutanak henüz hazırlanmamıştır. Bununla birlikte, Dışişleri Bakanı İsmail Cem’in konuşmacı olarak katıldığı 17 Mayıs tarihli oturumda yaptığı konuşmada değindiği hususlar, Sayın milletvekilinin sorduğu 3 üncü soruya cevaben belirtilmiştir.
5. Bir basın toplantısı yaparak Bilderberg grup toplantıları hakkında kamuoyuna açıklayıcı bilgi verecek misiniz?
Bilderberg toplantıları hakkında Bakanlığımızca 15 Mayıs 1998 tarihinde yapılan açıklamayla kamuoyuna bilgi verilmiştir.
Evet... İsmail Cem’in yani ülkemizin o günkü Dışişleri Bakanı olması hasebiyle en yetkili ağzın yaptığı bu açıklamaya baktığımızda Bilderberg toplantılarında ürkecek, korkacak bir yan yoktur. Lakin gelin görün ki İsmail Cem’in bir Sabetayist olması( Bu bir iddia değil bizzat kızının itirafıdır.) ister istemez insanların kafasında binbir türlü sorunun oluşmasına sebep oluyor.
Peki Türkiye’den kimler katılıyor bu toplantılara?
Hemen şunu belirteyim: Bu toplantılara Türkiye’den her sene birileri katılıyor. Toplantılar her sene değişik bir ülkede yapılıyor. Mesela 2023 Toplantısı 18-21 Mayıs günleri arasında Lizbon’da yapılmış.
Türkiye’den kimler katılıyor peki? Ayrıca neden Bilderberg toplantılarını tehlikeli buluyoruz?
Soruların cevabı gelecek bölümde inşallah.
Nedir Bu Bilderberg ?---1. Bölüm-- başlıklı yazı Sami Biber tarafından
03.06.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir.
Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu, kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.
İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz.
Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
- Yorumlar 4
- Yorum Yaz
- Tebrikler
- Beğenenler
- Popüler Yazıları
Yükleniyor...
Yorum yazmak için giriş yapın.