Olacak Olanlar Ve Olmayacak Olanların Arasında Bir Hayat

 

Denizle iç içe düşler tasarlamak - QBLOG

Olacak az sonra dediklerim ve az sonra olmayanın yanında hayatı soluklayarak yol almak bir şikâyet feryat değil, olana razı olmak ve kabullenmek diyerek kabul ettiğimdir haktan gelen bilerek. Gök semada rahmet olarak yağan varken sağanak sağanak âlemi sulayarak bereketlendiren yağmurla bereketi veren Rabbime şükür ediyorum.

Bir an ki anı nurlandıran Rabbim

Bir an ki canı cananla buluşturan Rabbim

 

Bu anın sevinciyle gözümde akan nemli iki damla yaş, sevincin habercisi şükrün nidası, sığınılacak tek liman Rabbim dergâhı huzuru iken, başka sığınılacak bir yere ne gerek var? Başka limanlarda savrulurken anlaşılmaz insanlarca anlaşılmaz iken, en güvenli her an anlayan Rabbim limanı, vermişken Rabbim imanı koş var dergâhına ey kul bulursun dermanı… Rabbimden ayrı savrulmuşken uçurumlara, o uçurumdan kurtaran Rabbimken nasıl ayrı kalınır şükrümle rabbime şükürler ediyorum.

 

Hayatın kenarında kıyısında yalnız kalmışken, kalabalıkların yüzümüze bakmadığı anlarda yüzüme bakan Rabbim, yakamda yalnızlık düşmezken onu nuruyla nurlandıran Rabbim iken bunu yaşamak için yardım eden Rabbime, bir ömür şükür ediyorum kul olarak kendisini tanımam için yardım ettiği için. İlk ve son sözü söyleyen Rabbim iken kulağım söyleyeceği son sözüne dikkatle dinlemek için her an ben hazırken, son andan sonra ki hayatı kulu için elbette güzel eden, Rabbimden rahmetini isteyerek bekliyorum, her ne kadar günahla dolu olsam da affı merhameti sonsuz iken…

Hayatın her bir karesini döşeyen Rabbim

Yaşarken tek bir kulunu üzmeyen Rabbim

Gel derken gelmeyen ne yapsın yüce Rabbim

 

Kalp ve gözleri mühürlü ise bunda kendisinin suçu va,r bak gör âlemi yaratan kim dön kendine seni yaratan kim ve bunu anlamak çok mu zor? Akıl izan şuur varken, aç gönlüne kapalı tuttuğun o kara perdeleri aç sök yerinden var aydınlığı yaratan Rabbine, bekliyor Rabbim bizleri varmaz isek Rabbim nasıl kulunu imtihan edecek ki? İnfilak etmişse duygu ve hisler çıkar uğruna eyvah ki eyvah yandık!!!

Mehmet Aluç


( Olacak Olanlar Ve Olmayacak Olanların Arasında Bir Hayat. başlıklı yazı kul mehmet tarafından 17.06.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.