İSMET BORA BİNATLININ ARDINDAN

Ahmet AYAZ

Ahmet AYAZ

 

    Yanılmıyorsam 2000 li yılların başıydı. rahmetli Mustafa Ceylan Dostumun bir edebiyat etkinliğine Antalya’ya davetliydim. Sabahleyin bulunduğumuz otelin arka bahçesine kahvaltı yapmak için inmiştim. Boş bulunan masaya oturduğumda mütevazı giyimli birisi gelip günaydın diyerek masama oturdu. Daha sonra adını çok merak ettiğim Sayın Abdullah Satoğlu geldi. Onunla da orada bizi tanıştırdı. Antalya’da etkinlik bitinceye kadar biz  üçümüzü, program dışında, İsmet Bora Binatlı arabası ile gezdirdi. O etkinlikte kimler ile tanışmadım ki; Sabit İnce, Hikmet Elitaş, İlesam Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Bolat Ünsal, İsa Kayacan, Onur Bilge, Rahmetli Osman Öcal, Hasan Ulusoy, Ramazan Kurt ve nice adlarını uttuklarım. Şimdi aşağıya şairin öz geçmişini alıyorum.

   Şair. 15 Mart 1944, Hemşin / Rize doğumlu. Erzurum’da başladığı ilkokulu Kars’ta bitirdi. Erzurum Lisesi (1963) ve AİTİA Maliye İhtisas Bölümü (1968) mezunu. Bir yıl Erzurum’da serbest çalıştıktan sonra 1965’te Atatürk Üniversitesine memur olarak girdi. 1970 yılından itibaren Çalışma Bakanlığında iş müfettişliği, müsteşar yardımcılığı, bakan müşavirliği, Sümer Holding denetim kurulu üyeliği yaptı. 1993’te emekli oldu. 1995’ten sonra Belediye İşverenler Sendikası genel sekreteri olarak çalışmalarını Ankara’da süroürdü.

 

Şiir ve yazıları Defne, Ozan, Dikili ekin, Alternatif Sanat, Bizim Ece, Hisler Bulvarı, Sevgi Yolu, Milli Eğitim, Maki Belediye İş, İremcik, Şiir Defteri Dergileri ile Hürsöz, Bakış, Gerçek Sanat, Milli İrade Anadolu Simav, Bakış, Gençlik Sanat gibi gazetelerde yayımlandı.

ESERLERİ:

ŞİİR: Geri Ver Ellerimi, Gönül Pınarı, Suların Karardığı Saatlerdeyim, Öksüz Kaldı Yüreğim (2002), Bir Beyaz Gül (2003), Yüreğim Sende Kalmış (2005).

DİĞER: Ücret Politikası ve Çalışma Barışına Etkileri, Hizmet Akdi.

KAYNAK: Hüseyin Yurdabak / Şiirle Yaşayanlar – Şiir Antolojisi III (2004), Ahmet Sorgun / Kitaplar Arasından (İleri gazetesi, Yozgat, 22.11.2005). O’nu 24 Haziran 2023 tarihinde ebediyete yolcu ettik.  Mekanı cennet olsun.

 

 

 

( İsmet Bora Binatlının Ardından başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 6/29/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu