Kâfirler İçin Yaşasın Cehennem

Yazılar Kafirler İçin Yaşasın Cehennem


KÂFİRLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

‘Dünya Müslümana Zindan, Kâfire Cennet’tir ‘buyuruyor o mübarek Peygamber. Evet, dünya Müslümana zindan. Çünkü dünya bir imtihan yeri.

Seyyid Abdülkadir GEYLANİ ile ilgili böyle bir menkıbe var. O mübarek zat bir gün Bağdat’ta müritleri etrafında at üzerinde şaşaalı bir şekilde gidiyorken bir Gayr-ı Müslim onu durdurur ve imalı bir şekilde bu Hadis-i Şerif’i hatırlatır, kendi fakir pejmürde ve perişan haliyle onun mutantan vaziyetinin karşılaştırılmasını ister. O da Gayr-i Müslime cübbesinin kolundan içeri bakmasını söyler. Muhatabı bakar ve korkuyla çekilir. Orada kendisini cehennemde yanarken görmüştür.

Ve sorar Ulu insan: ’Söyle şimdi şu andaki yerin oraya nispetle cennet değil mi? " ’Evet’ der adam. Sonra cübbesinin sağ kolu içerisine bakmasını söyler. Oradan bakınca Geylani hazretlerinin cennette köşkler içimde, huriler arasında dolaştığını görür. Aynı soruyu tekrar eder o ulu zat:" Söyle şimdi bu dünyadaki halim oraya nispetle cehennem değil mi?" ‘Evet’ der o Gayr-i Müslim ve kelime-i şehadet getirerek müslüman olur.

Bu örneği niye verdik? Dünle bu günü karşılaştırarak nefis muhasebesi yapmak için. Evet dünya kafirlerin cenneti. ABD, Avrupa, Rusya ve Çin en müreffeh hayatı yaşıyor. Yaşam standartları yüksek.

Geçim kaynakları bol. Müreffeh bir hayat yaşıyorlar. Şehirleri mamur. Şairin dediği gibi "Dolaştım Frengistan’ı beldeler kâşaneler gördüm. Dolaştım Mülk-i İslam’ı büsbütün viraneler gördüm".

Peki şimdi bu iki enstantaneyi nasıl karşılaştıracak, ne gibi bir sonuca varacağız. Bu gün Müslümanlar o günkü gayr-i Müslimlerin o günkü vaziyetine düşmüş perişan haldedir ve birbirleriyle savaşmaktadır. Kâfirler ise kendi aralarındaki sorunları halletmiş, Yüzyıl ve Yirmi yıl savaşlarından sonra oryantalizmin yön göstermesiyle İslam âlemini bölme parçalama bir birleriyle savaştırma planlarını yapmış ve iliğine kadar sömürmüş ve sömürmeye devam etmektedir.

Dünkü Müslümanların izzetinden sonra bu günkülerin zilleti nerde? Ne halden ne hallere geldik? "Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz" diyen Akif ne kadar haklı.

Batı dünyası haçlı seferlerine çapulcu ordularıyla gelmişti. Her tarafı yakıp yıktı, yağmaladı, geçtiği yerlerde Moğol orduları misali taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmadı. Ayrıca doğunun üstün medeniyetini kıskandığı için onu yağmaladı. Kütüphaneleri yıktı, kitapları yaktı. Ancak içlerinden bazı bilim meraklıları kurtarabildikleri kitapları ülkelerine götürdüler, çevirerek kendilerine mal ettiler. Bu aktarma bilim ışığında Rönesans ve Reform hareketlerini başlattılar. Bilimin en büyük düşmanını  laiklik zinciri ile kiliseye hapsettiler. Böylece büyük sanayi devrimini başlattılar.

Bütün bunlar batıyı ortaçağ karanlığından kurtardı. Batının ortaçağı karanlıktı, doğununkisi aydınlık. İslam’ın ışığı ile aydınlanan batı edindiği bu yüksek İslam bilgisiyle doğuyu karanlığa boğmak için elinden geleni yaptı. Ve boğdu da. Doğu İslam dünyası ise hala bu karanlıkta boğuşmakta bir birinin boğazına sarılmakta, birbirini öldürmeye can atmakta, kâfirlerin ekmeğine yağ sürmektedir.

Şimdi de aynı batı ve şer güçler İslam dünyasını Şii- Sünni ayrımına sürükleyerek savaşmaya teşvik etmekte, İran’ı bu şer eksenine dâhil ederek, Irak’ı, Suriye’yi, Lübnan’ı Şii, Sünni ayrıştırmasına tabi tutarak bir Şii hilali yaratmakta, Müslümanları birbirleriyle savaştırmakta, böylece Müslüman coğrafyasının üstünde oturduğu yeraltı ve yerüstü kaynaklarını sömürmektedir.

Oryantalizmin planları tıkır tıkır işlemekte Müslümanlar inim inim inlemektedir. Dünyayı Müslümanlar için tam bir cehenneme çeviren batı, kendisine Müslümanların kanıyla yeryüzü cenneti hazırlamaktadır.

 Bu sahte cennet kan ve gözyaşıyla yoğrulmuştur. Bu yalancı cennet zulüm entrika ve yalanlar üzerine kuruludur. İyi biliyoruz ki bu cennet onları kurtaramayacaktır. Çünkü onları ebedi ve büyük cehennem beklemektedir. Bunun için diyoruz ki ‘kâfirler için yaşasın cehennem’

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 3.9.2013 21:35:00
Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Yıldız Şiiri Değerlendir

Yazılar Kafirler İçin Yaşasın Cehennem

KÂFİRLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

‘Dünya Müslümana Zindan, Kâfire Cennet’tir ‘buyuruyor o mübarek Peygamber. Evet, dünya Müslümana zindan. Çünkü dünya bir imtihan yeri.
Seyyid Abdülkadir GEYLANİ ile ilgili böyle bir menkıbe var. O mübarek zat bir gün Bağdat’ta müritleri etrafında at üzerinde şaşaalı bir şekilde gidiyorken bir Gayr-ı Müslim onu durdurur ve imalı bir şekilde bu Hadis-i Şerif’i hatırlatır, kendi fakir pejmürde ve perişan haliyle onun mutantanvaziyetinin karşılaştırılmasını ister o da Gayr-i Müslime cübbesinin kolundan içeri bakmasını söyler. Muhatabı bakar ve korkuyla çekilir. Orada kendisini cehennemde yanarken görmüştür. Ve sorar ulu insan: ’Söyle şimdi şu andaki yerin oraya nispetle cennet değil mi? ’Evet’ der adam. Sonra cübbesinin sağ kolu içerisine bakmasını söyler. Oradan bakınca Geylani hazretlerinin cennette köşkler içimde huriler arasında dolaştığını görür. Aynı soruyu tekrar eder o ulu zat: Söyle şimdi bu dünyadaki halim oraya nispetle cehennem değil mi? ‘Evet’ der o Gayr-i Müslim ve kelime-i şehadet getirerek Müslüman olur.
Bu örneği niye verdik? Dünle bu günü karşılaştırarak nefis muhasebesi yapmak için. Evet dünya kafirlerin cenneti. ABD, Avrupa, Rusya ve Çin en müreffeh hayatı yaşıyor. Yaşam standartları yüksek.
Geçim kaynakları bol. Müreffeh bir hayat yaşıyorlar. Şehirleri mamur. Şairin dediği gibi dolaştım Frengistan’ı beldeler kâşaneler gördüm. ‘Dolaştım Mülk-i İslam’ı büsbütün viraneler gördüm’. Peki şimdi bu iki enstantaneyi nasıl karşılaştıracak, ne gibi bir sonuca varacağız.
Bu gün Müslümanlar o günkü gayr-i Müslimlerin o günkü vaziyetine düşmüş perişan haldedir ve birbirleriyle savaşmaktadır. Kâfirler ise kendi aralarındaki sorunları halletmiş, yüzyıl ve yirmi yıl savaşlarından sonra oryantalizmin yön göstermesiyle İslam âlemini bölme parçalama bir birleriyle savaştırma planlarını yapmış ve iliğine kadar sömürmüş ve sömürmeye devam etmektedir.
Dünkü Müslümanların izzetinden sonra bu günkülerin zilleti nerde? Ne halden ne hallere geldik. Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz’ diyen Akif ne kadar haklı. Batı dünyası haçlı seferlerine çapulcu ordularıyla gelmişti. Her tarafı yakıp yıktı yağmaladı, geçtiği yerlerde Moğol orduları misali taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmadı. Ayrıca doğunu üstün medeniyetini kıskandığı için onu yağmaladı. Kütüphaneleri yıktı kitapları yaktı. Ancak içlerinden bazı bilim meraklıları kurtarabildikleri kitapları ülkelerine götürdüler, çevirerek kendilerine mal ettiler. Bu aktarma bilim ışığında Rönesans ve Reform hareketlerini başlattılar. Bilimin en büyük düşmanı laiklik zinciri ile klişeye hapsettiler. Böylece büyük sanayi devrimini başlattılar.
Bütün bunlar batıyı ortaçağ karanlığından kurtardı. Batının ortaçağı karanlıktı doğununkisi aydınlık. İslam’ın ışığı ile aydınlanan batı edindiği bu yüksek İslam bilgisiyle doğuyu karanlığa boğmak için elinden geleni yaptı. Ve boğdu da. Doğu İslam dünyası işe hala bu karanlıkta boğuşmakta bir birinin boğazına sarılmakta birbirini öldürmeye can atmakta kâfirlerin ekmeğine yağ sürmektedir.
Şimdi de aynı batı ve şer güçler İslam dünyasını Şii- Sünni ayrımına sürükleyerek savaşmaya teşvik etmekte, İran’ı bu şer eksenine dâhil ederek, Irak’ı, Suriye’yi, Lübnan’ı Şii, Sünni ayrıştırmasına tabi tutarak bir Şii hilali yaratmakta, Müslümanları birbirleriyle savaştırmakta böylece Müslüman coğrafyasının üstünde oturduğu yeraltı ve yerüstü kaynaklarını sömürmektedir. Oryantalizmin planları tıkır tıkır işlemekte Müslümanlar inim inim inlemektedir. Dünyayı Müslümanlar için tam bir cehenneme çeviren batı, kendisine Müslümanların kanıyla yeryüzü cenneti hazırlamaktadır. Bu sahte cennet kan ve gözyaşıyla yoğrulmuştur. Bu yalancı cennet zulüm entrika ve yalanlar üzerine kuruludur. İyi biliyoruz ki bu cennet onları kurtaramayacaktır. Çünkü onları ebedi ve büyük cehennem beklemektedir. Bunun için diyoruz ki ‘kâfirler için yaşasın cehennem’
Ahmet Kemal.

Ahmet Kemal

( Kâfirler İçin Yaşasın Cehennem başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 3.07.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu