Haberleri  sevdiğimi pek söyleyemem çünkü aynı haber bir kanalda farklı diğer  kanalda farklı veriliyor,kimi uzun  başlıkla sunuyor kimi kısa ve kinayeli biçimde.Gündem değiştirmek,gündemi belirlemek,çamur atmak,izlenim oluşturmak ve izlenmek gibi  amaçları vardır onların  peki sipariş  üzerine yapılan haberler yok mudur,elbette var,eskiden de vardı.

Geçenlerde bir  ilimizde 20 bin liraya çoban bulunamadığı için İran'dan çoban getirildiği  haberi vardı.İki dakikalık haber olmasına karşın ehemmiyeti yüzyılları  kapsıyor ayrıca  çobanlık peygamberlik mesleği değil mi? Kafa karıştıran  noktalar çok;

 *Yerli çobanların olmayıp sürülerimizi yani besin kaynaklarımızın başkalarının elinde olması ne acı?

*Neden İran ve Afganlı çobanlar  tercih ediliyor ve ayrıca bu iki ülke neden vurgu yapılıyor?

*Besiciler çareyi bu işi bırakmakta bulunuyor ama bunun faturası ülkemize nasıl yansıyacak?

*Türk millleti olarak tatlı ve et  tutkunuyuz, sofralarımızdan eti  çıkarabilir miyiz?Korkarım ilerleyen yıllarda  kurbanlıklarımızı da ithal etmek zorunda kalmayız.

*Çeşitli proje ve ideolojilerle boşaltılan köyler yeniden doldurulabilinir mi?

*Doğal denge nasıl sağlanır;sadece  et yok işin içinde:süt,yoğurt,kaymak,peynir,tereyağ ve kaymak gibi  sağlığımız için önemli  gıdalar da var.

Biraz da gülelim:

-Kalk dedim arkadaşa,gidiyoruz.
-Deli misin dedi,nereye gidecekmişiz?
-İş buldum dedim, parası da güzel havası da,kira parası yok,elektrik-su faturası yok üstelik yeme içme onlara ait.
-Ya ne iş yapacağız diye sordu,meraklı meraklı.
-Çobanlık dedim, yaş şartı da yok.
-Bizden iyi çoban olur dedi hem de diplomalı.

Hayal  bu ya başladık kurmaya:Devletimiz maaşa bağlayıp sigortamızı ödese yani devlet  memuru  olsak kim istemez ki  köyüne dönmeyi?Bana gülebilirsiniz,olur mu olur,devlet memuru hep takım elbiseli, beyaz gömlekli,kravatlı ve boyalı kundura ayakkabılı mı olur?  Dağ,taş,bayır,ova demez ayak basmadık yer bırakmazdık;stres yok,koku yok,gürültü yok,beton duvarlar yok her yer yemyeşil...
( Peygamberlik Mesleği başlıklı yazı berberce tarafından 7/11/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu