Hangi binanın penceresinde veya duvarında "satılık" ilanını görsem,var gücümle çıkarak yırtıp atasım geliyor,öyle kin ve nefret doluyum ki anlatamam.

Bir işe bir eşe bir arabaya ve bir eve sahip olmak,hepimizin ortak hayalidir aslında.Uzaydan bir yer alıp oraya yerleşmek gibi fikirler ancak hayalperestlerin ürünüdür.Yeri gelmişken söylemem lazım,asıl hayal kırıklıkları,gerçekler ile hayallerin örtüşmediği anda yaşanır.

Günümüz şartlarında  ev sahibi olabilmek çok zor,hele benim gibi kıt kanaat geçinenler için.En düşük ev fiyatları 3 trilyondan başlıyor  eski parayla yani bu fiyatı  ödeyebilmeniz için 50 bin maaş almanız lazım ki yarısını verebileseniz,bu işin maddi durumu.Bir de en önemli konu var: manevi durumu.

Dört katlı binanın üçüncü  katıydı satılık olan,arayıp sorsanız size şunları anlatacaklardır: "Anayola yakın mesafede,çarşıya yakın,beş yüz metre ilerisinde üniversite ve sağlık ocağı var, yeni bina,etrafında kasap,market,kuaför,dondurmacı,terzi,lastikçi,elektrikçi,kırtasiyeci,pideci
gibi tüm iş yerleri mevcut."

"Peki ya hayat garantisi  var mı?" diye sorarsanız dut yemiş bülbüle dönerler.Görünen köy klavuz istemez demişler,binaya baktığınız zaman düşünmeden edemiyorsunuz, binanın altında bir iş yeri var(kreş),kolonları  can çekişiyor,en  küçük bir sarsıntıda  ne olacak?Bu sorunun cevabını vermek için mühendis ya da mimar olmanıza gerek yok,yerle bir olacak yani ölüm...

 Kahramanmaraş  depreminin( 6 Şubat) ardından henüz yedi ay geçti,ne çabuk unuttuk  o felaket günlerini hem idareciler olarak hem millet olarak?

Satılık olan sadece binalar değil,akıllar da satılık...

( Satılık başlıklı yazı berberce tarafından 8.09.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.