YEDİ TEPEDEN HÜZÜNLÜ SESLER

Ahmet AYAZ

 Ahmet AYAZ

 Gaziantep Güneş Gazetesi 10-11-2023

………………………………………………

    

       Saygı değer okurlarım: Bugün çok üzgünüm. Sevgili öğrencilerimize, okul idarecilerine, öğretmenlerimize ve emniyet teşkilatına sesleniyorum. Lütfen beni ciddiye alsınlar.

       7 Kasım 2023 tarihinde okul dağılımında Gaziantep/Şahinbey Yeditepe Mahallesindeki,  Şehit Mehmet Çiftçi  Parkına okullarından  çıkan sevgili öğrencilerimiz, 5-6 kişi bir öğrenciyi yılan öldürür gibi dövüyorlar. Seyre dalan çok sayıdaki çocuklar, Seyre dalacaklarına, araya girseler de bıçak darbesine engel olsalar ne olurdu? Başlarına toplanan öğrenci topluluğu filim seyreder gibi seyre dalıyorlar. Dövme ile de kalmayıp, dövülen öğrenciyi bıçak ile darp ediyorlar. Şehit Mehmet Çiftçi parkındaki hanımların birisi polisi arıyor. Bıçaklanan öğrenci Fatih, kanlar içinde kıvranarak yerde yatarken,  Başında uyan Fatih  diyerek ağlayan iki kız öğrencinin göz yaşları, parktaki ağlayan hanımların acı çekmeleri, nasıl yürekleri dağlamaz ki? Kızların ambulansa birisi Fatihin çantasını, öbürü  ise ağlayarak cep telefonunu veriyorlar.

       Ambulans öğrenciyi götürdükten saatler sonra polis memurlarımız geliyorlar. Ben bizim kuşaktan ahlakı temiz arkadaşlarımı polis memurluğuna yönlendiriyordum. Hasan  Özdemir ile aynı köyün nüfusuna kayıtlıyız , aynı yaştayız, akrabalık bağılız var. Dürüstlüğüne, çalışkanlığına  paha biçilmez. Emniyetin en üst düzeyinden valiliğe kadar yükseldi. Bizim kuşaktan bunun gibi örnek gösterilecek, çok değerli arkadaşlarımız var.

       Aziz polislerimize telefon açın, falanca yerde kavga var deyin. Hemen sorarlar “Ölü, yaralı var mı ?” Eğer ölü, yaralı yoksa, olayı duymazlıktan, görmezlikten gelirler. Ölü veya yaralı da varsa, yetişip faydalı olmayı düşünmezler. Ancak iş bittikten sonra gelirler. Dost beni bahçede görsün misali, tutanak tutarlar. Gaziantep İl emniyet Müdürü Celal Özcan sesimi duysun.

        Bundan birkaç gün önce yine Eşref Bitlis Parkında kavgayı gören polis memurlarımız, kavgayı görmezlikten gelip bindikleri araç ile olay yerinden geçmişler. Bu polis memurlarımızın azizliğidir. Bir çok polis memurlarımız yemek yedikleri lokantaya para vermezler. Bindikleri araçlara ücret ödemezler. Bindikleri şahsi araç bozulunca tamirciye yaptırır, araçlarına takılan parçanın parasını da vermezler. Sonra görüşürüz deyip araçlarına binip giderler. Bari görevlerinin üzerine de eğilseler, kam yemem.

       Bizim kuşakta öğrenciler biri birilerini kardeş gibi severlerdi. Öğretmenlerimiz, öğrencilerine karşı birer baba idiler. Öyle ise şimdi de öyle olmamız  gerekmez mi? Buradan, bugün bütün büyük küçük vatandaşlarımıza sesleniyorum. Birleşip kardeş olalım, kardeş kavgalarına son verelim. Allah acı vermesin. Acılarımız paylaştıkça hafifler, sevgi birleştikçe çoğalır. Ne olursunuz? Hepiniz sesime kulak verin.

ŞİMDİ ÖNEMMLİ BİR NOT; Öğrenci  Fatihi öldüresiye döverek, daha sonrada bıçakla darp ederek cansız bırakıp kaçan, Ak Şemsettin Lisesinin 6 kişilik öğrenci grubu göz altına alındılar mı? Yoksa hala Ak Şemsettin Lisesinde eğitim mi görüyorlar? Bıçakla darp edilen Fatih komadan çıktı mı? Sağlık durumu nasıl? Bu soruyu Gaziantep’in emniyet müdüründen, savcısından. Hakiminden ve Ak Şemsettin Lisesi Müdüründen, Gaziantep  Güneş Gazetesi haber bekliyor.

( Yedi Tepeden Hüzünlü Sesler başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 10.11.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.