DURU BİR TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ...
Bak şu konuşana diyorsun.. 75 yaşında bilge olması lazım gelirken devlet teşkilatlanöasındaki yapılanmalara dikiliyor.. Hart hurt yapıyor... %50ye yakın oy almış ülkenin diğer yarısına ağza alınmayacak şekilde laflar ediyor... Hadi yaşına verdik diyelim..Birleştiriciydik.. Bütünleştiriciydik.. Mahallenin deliside veliside bizimdi..
Koskoca Ocak Genel Başkanlığı, Türkiye nin ateşten gömlek giydiği dönemlerde, cendereden geçmiş, cezaevllerinde kalmış, işkenceler görmüş birisi şehit edilmese idi hükümet alternatifi olacak kişinin bıraktığı parti nin başındaki kişiye ne demeli? Ülke yöneteceksen en verimli yaşların, artık son kısmındasın ama hala Türk milliyetçiliğini devşirmek isteyen şahsın basın sözcüsü gibi konuşuyorsun.. Milliyetçilik tarihini bilmezsen anlaşılmaz bu durumlar anlaşılmaz bir durumdur.. Bütünleştirici milliyetçilik anlayışının ayrıştırıcı yada uyutulmuş miliyetçiğin olduğu bir dönemece doğru sürüklendiğini görüyoruz.. Omuz omuza çalışmış insanlar gün içinde şu an ayrışmanın etkisi ile inanılmaz sekılde birbirine hakaretler küfürler savuruyorlar..İçimiz yanıyor..
Alpaslan Türkeş in yanımda yer almış bir kısım zevatlar bir hanım ablanın yanımda yer aldılar. Dişi bozkurt ne zaman alfa kurt oldu? Pers kralı Kiros,Tomris Hatun un oğlunu infaz etmese idi.. SakAların başı kim olacakdı? Tomris Hatun Kiros un kafatasında şarap içeceğim yeminini etmese idi perslerin en güçlü kral dönemimde onları ters edebilir miydi..?Tomris Hatun olmasa da Meral Abla Bir dargın bir barışık parti mi yönetilir..? Tükürdüğün yüze 2 gün sonra geri mi dönülüp bakılır? Ya tükürmeyeceksin yada bir daha o yüze bakmayacaksın... Alpaslan Türkeş in oğlu nun kurduğu bir parti vardı.. Adam yalan oldu gitti Akp de gitti vekillik kaptı..
Alpaslan Türkeş in yanında yer alan sonra yolları ayrılan Muzaffer in oğluda kendine ayrı bir parti kurarak "milliyetçilik çeşitlenmesi" ile milliyetçi kuruluş ve düşüncedekilere yara verdi..
Tarih Türkle başlasa da TC olarak bizim tarihimiz 1923 Cumhuriyetin kuruluşu ile başlar.. Ordusu lagvedilmiş, Meclisi kapatılmış toplama kadılarla ısmarlama idam cezaları vererek, Kahramanları asan yargısı olan Osmanlı en son padişahı da kaçarak ülke topraklarını terk ederek, tarihi bir dönemi kapatmıştır.. Osmanlı döneminde bile Türk milliyetçiliği var.. Namık Kemal, Ziya Gökalp Türk milliyetçiliğin duygu ve düşünce yapısının temellerini atmışlardır. En önemlisi cumhuriyetin kurucusına ilham kaynağı olarak bugünün varlığına katkı sağlamışlardır. Rahmetle her iki değeride anıyorum.. İttihatçılar aksiyoner yapısı ile de bugünkü milliyetçi kuruluşların ayrı bir ilham kaynağıdır ..
Tüm bunlara rağmen TC, Osmanlı imparatorluğu'nun devamı olmadığı gibi onun artık değeri de değildir..Başlı başına bir var oluş hikayesi dir. Yeniden kuruluş reçetesidir.. Bu reçete deki asıl değer "kurucu irade" Mustafa Kemal Atatürk de vucut bulan Türk milliyetçiliği anlayışıdır.. Onunla başlayıp, devam eden milliyetçiliğidir.. En duru Türk milliyetçiliği gerek aksiyomer gerekse bu doğrultudaki fikri alt yapı çalışmaları ile Atatürk dönemidir.. Ayrışmalar dönmeler, dönüşmeler Atatürk ün ölümü ile başlamış çok partili yaşama geçiş ile birlilte yeni var oluş iddiaları ortaya atılmıştır.. 1961 Anayasa değişikliği sonrası dönüşümler ve yapılanmalar, darbelenmeye, bütünleştirici milliyetçilik anlayışından, ayrıştırıcı ve yok ederek bütünlüğü küçültme iddiaları ortaya atılmıştır..Koministler bu kadar zarar vermedi.. Bir bakıyorsunuz, kirletilen arı milliyetçilik, ümmetçilik anlayışına devşirilmiş," Türk" denince zaten anlaşılan Müslümanlık, her nasılsa "Türk İslam ülküsüne" dönüştürülerek, allahın kitabına da neredeyse şirk koşulmuştur..
Allahın kılıcı" diye tabir edilen Türkler, milli bilinç yoksunu haline kademeli olarak dönüştürülmek için ümmet öncesi müslüman Türk diye gerekmeyen bir tamlama oluşturulmuştur.. Hemde cumhuriyetin kuruluşundan beri bir çok profösörü olan sosyolog bilim adamı olan milliyerçiliğin amentüsi diye yutturulan Türk islam ülküsü diye kitap yazdırmışlardır.
Aynı döneme denk gelen ve zamane parti yöneticileri tarafından "Milliyetçilik Manifestosu" diye yayınlanan bir nevi duru Türk milliyetçiliğinden kopuş anlamına gelen siyasi mesajla aynı zamana denk gelmesi tesadüf değildir.. Üstad denilen yazar o güne kadar Türk milliyetçilerine küfür edeeken o tarihden itibaren övücü yazıları olmuştır.. Türk islam ülküsü Kime yazıdırıldı? Bir lise öğretmenine... Küçümsediğimizden değil nizama alem verenlerin iddissınında alemin sahibi alimlerden olması gerekmezmiydi? Arvasi nin bir diğer özelliği de cumhuriyetin ilk kuruluşundan beri kürt olarak vekil veren bir aile mensubudur.. Olabilir kardaşımızdır.. Zaten bir Türkmen ne ise kütüklerde kürtmen taaifesi diye o dönemin Kürdistan coğrafyasında yaşayanlardan bahsedilmiştir. ..Seyid Ahmet Arvasi yi bizzat tanıyanları tanıdığım için Balıkesir mezunu olduğundan iyi mütevazi ve kalender birisi olduğunu biliyorum. Burada bizim Ahmet Arvasi nin kimliği ve kişiliği ile ilgili bir problemimiz yok. Sadece Duru Türk milliyetçilik anlayışına darbe vurmak isteyenlerin bir çabasındam bahsediyorum ..Bugünkü halden maksimum fayda sağlayanların varlığından ve çalışma şekillerinden bahsediyorum. Peki bir diğer yazar Hüseyin Nihal Atsız a ne demeli?
Adana Kongresi nde sonradan MHP adını alan CKMP nin neredeyse başına geçecek olan bir kilise papazının oğlu ve Atatürk e küfür eden kitabın yazarı ve Dinci (müslüman demiyorum) lerin referans kaynağı Dr Rıza Nur evlatlığı olan ve onun kitabının neşri sebebi ile fikir ve sanat eserleri kanunı kapsamında hak sahibi olduğu iddiası ile tazminat davası açmak tehdidi ile yayıncıdan para koparan Nihal Atsız'dan bahs ediyorum..Hani Fesli Kadir in referanslarımdan...
Sinop da yine baskasına ait taşınmazları haksız bir şekilde üstüne geçiren kişinin milliyetçiliğe ne katkısı olur? Kendi kişisel bütünlüğü tamamlayamamış birisi ilah olsa ne yazar?
Tüm bu siyasi ve edebi kadronun yanında siyasal islamcıların, katkısıda yadsınamaz.. Çanak tutma şeklinde katkıda bulunmuşlardır.. Bugünkü milliyetçi kadroların, ayrışmasında ve yıllara dayalı olarak anti kominist cemiyetler, milli öğrenci birliği gibi oluşumlar ümmetçi muhafazakarların elinde olması ve sürekli genişleyip büyüyerek günümüze gelmesi anlaşılmaz sekılde Türk milliyetçilerini birbirinden mesafelerce uzaklara taşımıstır..1960 larda Aykut Edipali Cemil çiçek, yavuz Bahadıroğlu, hep ögrenci birliklerinde zaten beraberdiler..Milliyetçiliğin din tarafını muhafazalarlar temsil ederken laik ve Atatürkçü tarafınıda Gerek Çerkez eksenli parti üst yöneticilerinin gerekse Türkistan bölgesinden gelenler oluşturmuştur.. Hatta bu bölgeden gelenlerin bir kısmı 2.dünya savaş sonrası KGB aleyhine Amerikan istihbaratı ile alakalı oldukları mahkeme kararına da geçmiştir.. Bunlar Türk milliyetçiliğine hep farklı anlamlar yüklemişlerdir..Kurucu irade olduğu yerden mesafelerce öteye taşınmıştır.. Aynı şeyleri düşünen insanların anlaşamıyorlarsa elbet bir sebebi vardır.Tesbitler Bugünkü anlaşılmazlığın sebeblerindendir..
Bu durumda Türk milliyetçilerinin tekrar bir sancak altında toplanması ancak Atatürk ün verdiği anlam ve kurucu iradesinde eşitleneceğiz yoksa her zaman tarihdeki diğer bir değnek olarak Ali gelir kullanır veli gelir kullanır
Torun Halili
( Duru Bir Türk Milliyetçiliği başlıklı yazı HALİLİ tarafından 11/23/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.