Ortaokulda pek değil ama lisede başarılı bir öğrenciydim;matematik,tarih,sosyoloj,edebi metinler sosyoloji,sağlık ve çevre gibi derslerden yüz aldığım çok  olmuştur.Sınav da sınavdı yani o zamanlarda,sorular verilip ertesi gün sınav  yapılıp herkese yüz verilmezdi.

Öğretmen,böbürlenerek demiş:"Benim dersimde kimse yüz alamaz." Sınıfın çalışkan öğrencilerinden birisi öğretmeninin bu sözünü kafasına takıp  tüm kitapları yalamış yutmuş ancak yine de yüz alamamış,doksan sekiz almış.
Öğrenci,zafer kazanmış komutan gibi kendisinden o kadar eminmiş ki,öğretmenine neden yüz vermediğini sorduğunda şöyle cevap almış öğretmeninden:

"Sana tam notu verseydim haylazlığa  düşüp heyecanını kaybederdin ama istediğini alamadığın zaman daha fazla  hırslanır daha güzel şeyler üretirsin."
( Yüz Almak başlıklı yazı berberce tarafından 19.12.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.