Kadın olmak,çocuk olmak,hasta olmak ve yaşlı olmak dünyanın en zor işleridir çünkü hepsinin sevgiye,şevkate,ilgiye,değere,korunup gözetilmeye ihtiyaçları vardır,peki biz yetişkinler hangi birisini karşılayabiliyoruz? Onlara kızıp bağırarak suçlu,saf,cahil ve sorumsuz  olmalarını yüzlerine vurmaktan başka  hangi güzel sözü söylüyoruz sizce?Onlara destek olmaktan ziyade kimi zaman köstek olmuyor muyuz?

Kadın olmak zordur ne sesinizi duyurabilirsiniz ne derdinizi anlatabilirsiniz,ağlarsınız gözyaşlarınızı yine kendiniz silersiniz,dost bildikleriniz birer birer sizden uzaklaşmaya başlarlar hem de nefret ve kin besleyerek.

Saçınıza,kaşınıza,gözünüze,kilonuza,yaşınıza  karışırlar;bakımlı olsanız bir dert,pasaklı olsanız bir dert,kapalı olsanız bir dert,açık olsanız bir dert,evli olsanız bir dert,dul olsanız bir dert,herkesin kafasındaki 'kadın olmaya' zorlanırsınız.Bulaşık,çamaşır ve ev temizliği derken bir de buna kocanızın kaprisleri eklenince ne yaşama sevinciniz kalır ne aşk hayatınız ne de özel hayatınız,yaralanırsınız en derin yerinizden ama yaranızı yine kendiniz sararsınız.

Kadın olmak,balığın kavağa çıkması kadar,güneşin balçıkla sıvanması kadar ve suya yazı yazmak kadar zordur;engellenirsiniz,kıskanılırsınız,damgalanırsınız,azarlanırsınız,dışlanırsınız.
Evlenmeden önce baba sözünü,evlendikten sonra koca sözünü dinlersiniz yani  sürekli yönetilmeye meyilli olarak algılanırsınız.

Yuvayı dişi kuş yapar derler ama yuvanıza da karışan çok olur,perdelerinize,koltuklarınıza,halılarınıza,havlularınıza
mobilya eşyalarınıza,yatak odanıza hatta arabanıza ve  arkadaşlarınıza...En çok kadın kadını çekemez,en çok kadın kadının dedikodusunu yapar,en çok kadın kadının kuyusunu  kazar.

Kadınlar hakkında binlerce tez yazılmış olsa da kadınları anlamak ve anlatmak için hiçbiri  kafi değildir.
"Hepimizin her şeye gücü yetmez; şerit arşınlamak çerçilere, dilencilik etmek keşişlere, dört bir yanı süslemek kuşlara, takır takır çene çalmak da kadınlara özgüdür." Anatole France
( Kadın Olmak başlıklı yazı berberce tarafından 16.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.